EQEmulator Forums

EQEmulator Forums (https://www.eqemulator.org/forums/index.php)
-   Support::Windows Servers (https://www.eqemulator.org/forums/forumdisplay.php?f=587)
-   -   Connecting to server issues (https://www.eqemulator.org/forums/showthread.php?t=40632)

Maelith 05-17-2016 10:43 PM

Connecting to server issues
 
I am currently trying to find how to make this not a lan server, I see all of the guides have only one login not a second one like Akka's repack which I am currently using. I am just not sure where to put the IP address of my server host.

I do have my server running off of 1 of 4 servers, and it is also on a NLB? I think that is what it is called, it is where two network cards share a virtual drive. He also have the servers in the DMZ and not behind the firewall.

If anyone can help me that would be greatly appreciated, also it is now staying locked consistently after I changed the IP's

cannon 05-18-2016 12:34 AM

IP address usually goes in the eqemu_config file. Here is mine it might help, I run the server from a second box on my network with ports forwarded.
Code:

<?xml version="1.0"?>
<server>
        <world>
                <shortname>TEST</shortname>
                <longname>A Testing Server {Bots/Merc/All Drop}</longname>

                <!-- Only specify these two if you really think you need to.  (read: You don't) -->
                <!-- <address>173.90.81.xxx</address> -->
                <!-- <localaddress>192.168.0.xx</localaddress> -->

                <!-- Loginserver information.  Defaults shown -->
                <loginserver>
                        <host>login.eqemulator.net</host>
                        <port>5998</port>
                        <account>cannon</account>
                        <password>xxxxxx</password>
                </loginserver>

                <!-- Server status.  Default is unlocked -->
                <!--<locked/>-->
                <!-- <unlocked/> -->

                <!-- Sets the ip/port for the tcp connections.  Both zones and console (if enabled).  Defaults are shown -->
                <tcp ip="192.168.0.xx" port="9000" telnet="disable"/>

                <!-- Sets the shared key used by zone/launcher to connect to world -->
                <key>aealkfj23xxxxx</key>

                <!-- Enable and set the port for the HTTP service.  Defaults are shown -->
                <http port="9080" enabled="false" mimefile="mime.types" />
        </world>

        <!-- Chatserver (channels) information.  Defaults shown -->
        <chatserver>
                <host>192.168.0.xx</host>
                <port>7778</port>
        </chatserver>

        <!-- Mailserver (in-game mail) information.  Defaults shown -->
        <mailserver>
                <host>192.168.0.xx</host>
                <port>7778</port>
        </mailserver>

        <zones>
                <defaultstatus>0</defaultstatus>

                <!-- Sets port range for world to use to auto configure zones -->
                <ports low="7000" high="7100"/>
        </zones>

        <!-- Database configuration, replaces db.ini.  Defaults shown -->
        <database>
                <host>127.0.0.1</host>
                <port>3306</port>
                <username>root</username>
                <password>xxxxxxx</password>
                <db>peq</db>
        </database>

        <qsdatabase>
                <host>127.0.0.1</host>
                <port>3306</port>
                <username>root</username>
                <password>xxxxxxx</password>
                <db>peq</db>
        </qsdatabase>

        <!-- Launcher Configuration -->
        <launcher>
                <!-- <logprefix>logs/zone-</logprefix> -->
                <!-- <logsuffix>.log</logsuffix> -->
                <!-- <exe>zone.exe or ./zone</exe> -->
                <!-- <timers restart="10000" reterminate="10000"> -->
        </launcher>

        <!-- File locations.  Defaults shown -->
        <files>
                <!-- <spells>spells_us.txt</spells> -->
                <!-- <opcodes>opcodes.conf</opcodes> -->
                <!-- <logsettings>log.ini</logsettings> -->
                <!-- <eqtime>eqtime.cfg</eqtime> -->
        </files>
        <!-- Directory locations.  Defaults shown -->
        <directories>
                <!-- <maps>Maps</maps> -->
                <!-- <quests>quests</quests> -->
                <!-- <plugins>plugins</plugins> -->
        </directories>
</server>


Maelith 05-18-2016 12:36 AM

Awesome thanks man, but there are two login servers to go with so this is the example.

<!-- Loginserver information. DO NOT EDIT -->
<loginserver1>
<host>login.eqemulator.net</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver1>

<loginserver2>
<host>120.0.0.1</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver2>

cannon 05-18-2016 12:38 AM

I think that example you show is for allowing both lan and public. i haven't messed with that yet. If you just want public server i would remove the second one.

Maelith 05-18-2016 12:41 AM

I will give that a try! but also it is staying locked as well even with unlocked.

cannon 05-18-2016 12:45 AM

is the server showing up in the eqemulator login?

Maelith 05-18-2016 12:47 AM

It does, but it is locked even when put as unlocked.

cannon 05-18-2016 12:51 AM

any experience i had with the server being locked is the the zones were not booted up or unreachable. provided you have all of your ports forwarded correctly and your zone window is up and no firewall blockage, i would start there first. can you post your eqemu config file xx out the passwords and stuff. i can look at it. also make sure the internal ip address for the server machine is correct

Maelith 05-18-2016 01:05 AM

Well they're not behind the firewall they're right before it, the ports are also forwarded.

<?xml version="1.0">
<server>
<world>
<!-- Set the shortname to ONE word. The longname is what shows up on server list -->
<shortname></shortname>
<longname></longname>

<!-- DO NOT EDIT ANY LINES BETWEEN HERE AND THE DATABASE SECTION -->
<!-- <address>104.205.XXX.XXX</address> -->
<!-- <localaddress>192.168.1.XX</localaddress> -->

<!-- Loginserver information. DO NOT EDIT -->
<loginserver1>
<host>login.eqemulator.net</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver1>

<loginserver2>
<host>127.0.0.1</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver2>


<!-- Server status. Default is unlocked DO NOT EDIT RIGHT NOW -->
<!--<locked/>-->
<!-- <unlocked/> -->

cannon 05-18-2016 01:07 AM

you are missing a lot of the data that is needed. try to copy my config file and replace the ip addresses with yours. you have no reference to zones, or your database.

Maelith 05-18-2016 01:09 AM

<?xml version="1.0">
<server>
<world>
<!-- Set the shortname to ONE word. The longname is what shows up on server list -->
<shortname></shortname>
<longname></longname>

<!-- DO NOT EDIT ANY LINES BETWEEN HERE AND THE DATABASE SECTION -->
<!-- <address>104.205.xxx.xxx</address> -->
<!-- <localaddress>192.168.1.xx</localaddress> -->

<!-- Loginserver information. DO NOT EDIT -->
<loginserver1>
<host>login.eqemulator.net</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver1>

<loginserver2>
<host>127.0.0.1</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver2>


<!-- Server status. Default is unlocked DO NOT EDIT RIGHT NOW -->
<!--<locked/>-->
<!-- <unlocked/> -->

<!-- Sets the ip/port for the tcp connections. DO NOT EDIT -->
<!-- <tcp ip="127.0.0.1" port="9000" telnet="disable"/> -->
<tcp ip="127.0.0.1" port="9000" telnet="enable"/>

<!-- Sets the shared key used by zone/launcher to connect to world -->
<key>somelongrandomstring12345asdfffff</key>

<!-- Enable and set the port for the HTTP service. Defaults are shown -->
<!-- <http port="9080" enabled="false" mimefile="mime.types" /> -->
<http port="9080" enabled="true" mimefile="mime.types" />
</world>

<!-- Chatserver (channels) information. DO NOT EDIT -->
<chatserver>
<!-- <host>192.168.1.x</host> -->
<!-- <port>7778</port> -->
<host></host>
<port>7500</port>
</chatserver>

<!-- Mailserver (in-game mail) information. DO NOT EDIT -->
<mailserver>
<!-- <host>192.168.1.x</host> -->
<!-- <port>7778</port> -->
<host></host>
<port>7500</port>
</mailserver>

<zones>
<!-- The defaultstatus is what status the new toons will have on your server -->
<defaultstatus>0</defaultstatus>

<!-- Sets port range for world to use to auto configure zones DO NOT EDIT RIGHT NOW-->
<!-- <ports low="7000" high="7100"/> -->
<ports low="7000" high="7400"/>
</zones>

<!-- Set username to root and password is your MySQL password and db to peq -->
<database>
<!-- <host>127.0.0.1</host> -->
<!-- <port>3306</port> -->
<!-- <username>root</username> -->
<!-- <password>xxxxx</password> -->
<!-- <db>peq</db> -->
<host>localhost</host>
<port>3306</port>
<username>root</username>
<password>eqemu</password>
<db>peq</db>
</database>

<qsdatabase>
<!-- <host>127.0.0.1</host> -->
<!-- <port>3306</port> -->
<!-- <username>root</username> -->
<!-- <password>xxxxx</password> -->
<!-- <db>peq</db> -->
<host>localhost</host>
<port>3306</port>
<username>root</username>
<password>eqemu</password>
<db>peq</db>
</qsdatabase>

<webinterface>
<port>9081</port>
</webinterface>

<!-- Launcher Configuration DO NOT EDIT-->
<launcher>
<!-- <logprefix>logs/zone-</logprefix> -->
<!-- <logsuffix>.log</logsuffix> -->
<!-- <exe>zone.exe</exe> -->
<!-- <timers restart="10000" reterminate="10000"> -->
</launcher>

<!-- File locations. DO NOT EDIT -->
<files>
<!-- <spells>spells_us.txt</spells> -->
<!-- <opcodes>opcodes.conf</opcodes> -->
<!-- <logsettings>log.ini</logsettings> -->
<!-- <eqtime>eqtime.cfg</eqtime> -->
</files>
<!-- Directory locations. DO NOT EDIT -->
<directories>
<!-- <maps>Maps</maps> -->
<!-- <quests>quests</quests> -->
<!-- <plugins>plugins</plugins> -->
</directories>
</server>

Thats the entire file

cannon 05-18-2016 01:14 AM

you need a <shortname>server</shortname>
<longname>server name</longname>
and change this
<tcp ip="127.0.0.1" port="9000" telnet="enable"/> to <tcp ip="192.168.0.x" port="9000" telnet="enable"/>
your internal ip

also not sure if spaces in this line matter or not <!--<locked/>--> to <!-- <locked/> --> might be why server is locked

Maelith 05-18-2016 01:24 AM

The moment I changed them it totally locked it. I changed it back and boom its still locked.

cannon 05-18-2016 01:26 AM

what operating system?

Maelith 05-18-2016 01:27 AM

Windows Server 2012, RS standard


All times are GMT -4. The time now is 11:25 PM.

Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.