EQEmulator Forums

EQEmulator Forums (http://www.eqemulator.org/forums/index.php)
-   General::News (http://www.eqemulator.org/forums/forumdisplay.php?f=594)
-   -   Dev Blog: New Server Config Loader (Json) (http://www.eqemulator.org/forums/showthread.php?t=41690)

demonstar55 01-20-2018 01:34 PM

Quote:

Originally Posted by Vexyl (Post 257130)
Interesting, but why not just use Lua for config since the server is already being linked against it?

Technically, lua and perl are optional dependencies that are on by default :P

JSON is the cool thing on the block right now too :P

Akkadius 01-20-2018 05:37 PM

Quote:

Originally Posted by demonstar55 (Post 257131)
Technically, lua and perl are optional dependencies that are on by default :P

JSON is the cool thing on the block right now too :P

Haha, cool is partially true

XML has just been annoying to work with on all fronts

There's a hundred different ways to do a config these days and JSON is just easy to integrate with just about anything today, makes it an easy choice :-D

jpyou127 01-22-2018 07:51 AM

What if you have a local login server as well. Same format of appending a number to each login server header?

The_Beast 01-22-2018 08:26 AM

This is what the conversion gave me from a dual login xml config. I haven't tested the "public" part of it yet.
Code:

{
    "server" : {
          "chatserver" : {
              "host" : "127.0.0.1",
              "port" : "7778"
          },
          "database" : {
              "db" : "peq",
              "host" : "127.0.0.1",
              "password" : "password",
              "port" : "3306",
              "username" : "username"
          },
          "directories" : {
              "logs" : "logs/",
              "lua_modules" : "lua_modules/",
              "maps" : "maps/",
              "patches" : "./",
              "plugins" : "plugins/",
              "quests" : "quests/",
              "shared_memory" : "shared/"
          },
          "mailserver" : {
              "host" : "127.0.0.1",
              "port" : "7778"
          },
          "qsdatabase" : {
              "db" : "peq",
              "host" : "127.0.0.1",
              "password" : "password",
              "port" : "3306",
              "username" : "username"
          },
          "world" : {
              "http" : {
                    "enabled" : "false",
                    "mimefile" : "mime.types",
                    "port" : "9080"
              },
              "key" : "somerandomstringofcharacters",
              "loginserver1" : {
                    "account" : "",
                    "host" : "login.eqemulator.net",
                    "legacy" : "1",
                    "password" : "",
                    "port" : "5998"
              },
              "loginserver2" : {
                    "account" : "username",
                    "host" : "192.168.0.5",
                    "legacy" : "0",
                    "password" : "password",
                    "port" : "5998"
              },
              "longname" : "PEQ Test",
              "shortname" : "peqtest",
              "tcp" : {
                    "ip" : "127.0.0.1",
                    "port" : "9000",
                    "telnet" : "disable"
              }
          },
          "zones" : {
              "defaultstatus" : "0",
              "ports" : {
                    "high" : "7500",
                    "low" : "7000"
              }
          }
    }
}


Akkadius 01-22-2018 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by jpyou127 (Post 257208)
What if you have a local login server as well. Same format of appending a number to each login server header?

Yep that works just fine


All times are GMT -4. The time now is 03:16 PM.

Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.