Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Quests > Quests::Q&A

Quests::Q&A This is the quest support section

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 02-03-2009, 05:48 PM
Randymarsh9
Dragon
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
Default

Ok, I added the return item thing to see if he would return items, but he doesn't even do that.

Code:
sub EVENT_ITEM {

  if (plugin::check_handin(\%itemcount, 51624 => 1, 1563=> 1, 1568=> 1)) {
    my %rewards = (
"Warrior" => 1569, "Rogue" => 1581, "Monk" => 1579, "Berserker" => 1577, "Shadowknight" => 1577, "Paladin" => 1577, "Ranger" => 1569, "Bard" => 1569, "Beastlord" => 1579, "Cleric" => 1582, "Druid" => 1582, "Shaman" => 1582, "Wizard" => 1581, "Mage" => 1581, "Enchanter" => 1581, "Necromancer" => 1581
    );

    if(defined($rewards{$class})) {
      quest::say("My mind can be at ease knowing those fiends are no more.");
      quest::emote("pulls a gleaming weapon out of a bag.");
      quest::summonitem($rewards{$class});
      quest::say("Take this weapon. I am sure you will be able to make use of it.");
    }
  }
 else {
 	    plugin::return_items(\%itemcount);
    	quest::say("I have no use for this item, $name.  Take it back.");
	}  

}
Reply With Quote
  #17  
Old 02-03-2009, 06:13 PM
Andrew80k
Dragon
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 659
Default

Did you try running it on the command line to see what you got back?
Reply With Quote
  #18  
Old 02-03-2009, 06:35 PM
Randymarsh9
Dragon
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
Default

I don't know where I need to type it in. I did perl Vinius_the_Benevolent in cmd.exe and it said it couldn't find it, but I also ran it for another quest which I know works and said the same thing, so I know i need to change directory, but I don't know to what.
Reply With Quote
  #19  
Old 02-03-2009, 06:51 PM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
Default

Your quest file should be located in your C:\eqemu\quests\zonename folder, where zonename is the name of the zone your NPC is located in.

Also, there is a plugin folder in the C:\eqemu\quests\ directory that has the plugin files, but those files need to be moved directly to your C:\eqemu\plugins folder. Some older quests don't use the plugins, so maybe that is why you see others as working even if your plugins might not be in the correct place still.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #20  
Old 02-03-2009, 07:10 PM
Randymarsh9
Dragon
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
Default

I already did that when I set up my server
Reply With Quote
  #21  
Old 02-03-2009, 07:31 PM
Randymarsh9
Dragon
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
Default

wow, lol. I had the plugins folder inside another plugins folder. I just moved them out and it worked. I don't know how all of my problems are always something so stupid
Reply With Quote
  #22  
Old 02-03-2009, 07:32 PM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
Default

The best solution to testing what the problem is, is to simplify the quest as much as possible and then add in stuff one by one and test it after each time you update it until you have it completed the way you want to. So, try just running this script and see what happens:
Code:
sub EVENT_ITEM {

  if (plugin::check_handin(\%itemcount, 1568 => 1)) {
      quest::say("I got your turn in.  Here is your reward.");
      quest::summonitem(1001);
  }

}
If that works, then your script itself is just written wrong. If that doesn't work, then you have an issue with plugins or perl.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #23  
Old 02-03-2009, 07:33 PM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
Default

Quote:
Originally Posted by Randymarsh9 View Post
wow, lol. I had the plugins folder inside another plugins folder. I just moved them out and it worked. I don't know how all of my problems are always something so stupid

It is always best to double and then triple check stuff like that!
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #24  
Old 02-03-2009, 07:38 PM
Randymarsh9
Dragon
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 658
Default

Thanks for all the help. I learned A LOT more about questing. Maybe in a couple more threads I will actually not be completely talentless.
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 08:41 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3