Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Development > Development::GeorgeS's Tools

Development::GeorgeS's Tools A forum just for GeorgeS's tools

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-20-2011, 06:12 PM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default I can't get any of GeorgeS tools to work

Im running windows 7 64 cant get none of the tools to work all pull errors bout files i tried cmd loading them in error bout them not loading missing .dll files and the exe pulls error 339 any clue to fixing them be sweet i have tried it all maybe im missing something.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-20-2011, 06:59 PM
lerxst2112
Demi-God
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,745
Default

Open an administrator command prompt.
CD to the resources directory of the tool you are trying to run.
Type 'for %i in (*.ocx) do regsvr32 %i' without the quotes.
You should get several dialog boxes saying the registration succeeded.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-20-2011, 08:47 PM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

well i tried that this is what i get..........................
Reply With Quote
  #4  
Old 09-20-2011, 08:59 PM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

and heres what i get when i register them dose it on all tools
Reply With Quote
  #5  
Old 09-20-2011, 09:27 PM
lerxst2112
Demi-God
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,745
Default

That is not an administrator command prompt.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-20-2011, 09:33 PM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

i did that and i get this on some ocx's when typed this window poped up and read this........this file dose not have a program associated with it for performing this action Please install a program or, if one is installed,create an association in the default programs contral panel. what ever that means is these files getting blocked some How ?
Reply With Quote
  #7  
Old 09-20-2011, 11:29 PM
lerxst2112
Demi-God
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,745
Default

You're doing it wrong. Go back and read my first post and follow the instructions exactly and it will work. The error message you're getting leads me to believe you are typing the ocx file name directly, and that is not what you should be doing.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-21-2011, 12:01 AM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

ok i been typing it c:\diablo_items\resources\regsvr32 a.ocx just a exmp for u
Reply With Quote
  #9  
Old 09-21-2011, 12:18 AM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
Default

Try just right clicking on the register_ocx.bat file and select "Run as administrator". That should be simple enough.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #10  
Old 09-21-2011, 12:46 AM
lerxst2112
Demi-God
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,745
Default

The problem with right-clicking the batch file and running it as administrator is that the working directory won't be set properly so the files can't be found. It also doesn't always elevate the commands in the batch file properly.

The instructions I gave above are very simple. You just have to follow them and it will work.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-21-2011, 01:43 AM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

will try it when i get up and leave a post btw i done did all that stuff not sure whats going on it works good on my xp pc but not windows 7 gotta be a hick some where
Reply With Quote
  #12  
Old 09-21-2011, 02:02 AM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

ok lerxst2112 i did as u asked and this is what i got

Reply With Quote
  #13  
Old 09-21-2011, 02:25 AM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

ok got 2-3 running on diablo items i get this Run time error 339 Component COMCTL32.OCX or one of its dependencies not correctly registered: a file is missing or invalid.

well i looked in folder and no COMCTL32.OCX is in the resource folder do i need to find that file or a replacment for it ?
Reply With Quote
  #14  
Old 09-21-2011, 10:19 AM
GeorgeS
Forum Guide
 
Join Date: Sep 2003
Location: California
Posts: 1,464
Default

http://www.ocxdump.com/download-ocx-.../download.html

link to your ocx.

You installed the ODBC drivers?
http://www.georgestools.eqemulator.net/ODBC_DRIVERS.zip


Once you have this done, check the integrity of the ODBC connection to yor database via my tool
http://www.georgestools.eqemulator.n...connection.zip
This tool does not require any ocx's, and is a basic connection tester.

George
__________________
Your source for EQ database tools
Toolshop is open for business


http://www.georgestools.chrsschb.com//
Reply With Quote
  #15  
Old 09-21-2011, 04:05 PM
Shadow33
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2011
Posts: 29
Default

Thank you so much Fixed my problem now i have all your tools up and running.Make this a Hot Fix for your tools to help window 7 users.Thank you Guys
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:20 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3