Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Windows Servers

Support::Windows Servers Support forum for Windows EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #211  
Old 11-10-2016, 08:47 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,125
Default

https://github.com/EQEmu/Server/comm...936128034c53R3
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #212  
Old 11-20-2016, 07:04 PM
Meddera
Sarnak
 
Join Date: Nov 2016
Posts: 31
Default Issues

I just discovered this site this weekend. I was curious if it were possible to start up and run my own EQ server for myself and a few friends and maybe run early expansion content as we all quit playing in the early 2000's.

It appears it may be possible, but so far I have been unable to get the server up. First I tried the manual method and lastly I have tried the installer.

After running the installer and selecting t_start_server_with_login_server I get all 4 windows opened, but it does not progress from there.

The login server window has red errors:

[Error] Handle_NewLSInfo error, remote address was null, defaulting to stream address 127.0.0.1.
[Error] Mysql query returned no result: SELECT ifnull(WSR.ServerID,999999) AS ServerID, WSR.ServerTagDescription, ifnull(WSR.ServerTrusted,0) AS ServerTrusted, ifnull(SLT.ServerListTypeID,3) AS ServerListTypeID, SLT.ServerListTypeDescription, ifnull(WSR.ServerAdminID,0) AS ServerAdminID FROM loginserver_world_server_registration AS WSR JOIN loginserver_server_list_type AS SLT ON WSR.ServerListTypeID = SLT.ServerListTypeID WHERE WSR.ServerShortName = 'Akkas PEQ Installer'

I know basically zero about this stuff and have already spent the better part of two days trying to figure it out. I would be willing to compensate anyone who can give me a quick rundown and get this server up and running so that I dont spend another week doing it.
Reply With Quote
  #213  
Old 11-22-2016, 10:26 PM
akhlys
Fire Beetle
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1
Default

I get everything up and all four boxes show up after starting server, but trying to log into server I get the zone unavailable and sent back to char creation screen.
Reply With Quote
  #214  
Old 11-29-2016, 10:04 AM
Xeoh35
Fire Beetle
 
Join Date: Nov 2016
Location: Spain
Posts: 3
Default

Just managed to install, made my character and zone to the starting zone without much issue on my Windows 10 Home (64bit). I have not tested everything but so far the basic things work just fine.

Thanks.

Edit: Having trouble with other members of the LAN to join my server. It can log on fine, create character fine, but when they press enter it disconnects. Will provide more detail later on.
Reply With Quote
  #215  
Old 12-18-2016, 08:51 PM
then1ckm1x
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 1
Default

Thanks for the great tool!

I installed and run the batch and everything is running fine with no errors Server and Login status are UP and all seems well.

HOWEVER, my server shows as LOCKED in the server select menu - any idea on what I need to do to get it to connect?

My client is on a different network then server so I would like to use the login server instead of a LAN solution.
Reply With Quote
  #216  
Old 01-11-2017, 02:22 PM
nate00dogg
Fire Beetle
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1
Default

getting errors trying while trying to install from eqemu_install.bat

ERROR 2003 <HY000>: Can't connect to MySQL server on 'localhost' <10061 "Unknown error">
[Database] missing update: 9095 '2016_01_08_command_find_aliases.sql'
[Download] Saved: <db_update/2016_01_08_command_find_aliases.sql> from https://raw.githubusercontent.com/EQ...one_events.sql

and then repeats over and over forever...
Reply With Quote
  #217  
Old 01-12-2017, 09:18 AM
werebat's Avatar
werebat
Hill Giant
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 146
Default

Server not running. Did you try running as administrator?
Reply With Quote
  #218  
Old 01-12-2017, 11:47 PM
Durinor
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 37
Default

I have a running server at home on Windows server 2012 R2. I've had fun playing around with it, and today signed up for a Windows 2012 R2 VPS. I've installed on the vps and edited the login and eqemu files, but I can't get beyond character creation. I seem to remember having this problem with my LAN server, but not sure how it was fixed. I've matched up all the settings in both of the aforementioned files. Beyond that, I'm coming up empty with where to look.

Any suggestions? I don't see anything odd in log files...though I don't know what to look for exactly.
Reply With Quote
  #219  
Old 01-13-2017, 11:21 AM
Durinor
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 37
Default

Is there any reason that I couldn't use the login server over the web? I've adjusted it to reflect my hosting provider, for example in login.ini I now have:

local_network = 149.56.28.

In fact, maybe I will just include both login and eqmu_config contents here:


LOGIN

[database]
host = 149.56.28.40
port = 3306
db = peq
user = root
password = eqemu
subsystem = MySQL

[options]
unregistered_allowed = TRUE
reject_duplicate_servers = FALSE
trace = TRUE
world_trace = FALSE
dump_packets_in = FALSE
dump_packets_out = FALSE
listen_port = 5999
local_network = 149.56.28.
auto_create_accounts = TRUE

[security]
plugin = EQEmuAuthCrypto
mode = 5

[Titanium]
port = 5998
opcodes = login_opcodes.conf

[SoD]
port = 5999
opcodes = login_opcodes_sod.conf

[schema]
account_table = loginserver_server_accounts
world_registration_table = loginserver_world_server_registration
world_admin_registration_table = loginserver_server_admin_registration
world_server_type_table = loginserver_server_list_type





EQEmu_config:



<?xml version="1.0">
<server>
<world>
<shortname>Akkas PEQ Installer</shortname>
<longname>Durinor's Everquest(G2P50Q)</longname>


<loginserver1>
<host>login.eqemulator.net</host>
<port>5999</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver1>
<loginserver2>
<host>149.56.28.40</host>
<port>5999</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver2>



<tcp ip="149.56.28.40" port="9000" telnet="enable"/>

<key>aydsCjQoS2QjwQlf9rAxUkiY0O1WzQk</key>

<http port="9080" enabled="true" mimefile="mime.types" />
</world>

<chatserver>
<host></host>
<port>7500</port>
</chatserver>

<mailserver>
<host></host>
<port>7500</port>
</mailserver>

<zones>
<defaultstatus>0</defaultstatus>

<ports low="7000" high="7400"/>
</zones>

<database>
<host>localhost</host>
<port>3306</port>
<username>root</username>
<password>eqemu</password>
<db>peq</db>
</database>

<qsdatabase>
<host>localhost</host>
<port>3306</port>
<username>root</username>
<password>eqemu</password>
<db>peq</db>
</qsdatabase>

<webinterface>
<port>9081</port>
</webinterface>

<launcher>
</launcher>

<files>
</files>
<directories>
</directories>
</server>
Reply With Quote
  #220  
Old 01-13-2017, 12:38 PM
Castious
Fire Beetle
 
Join Date: Jun 2015
Posts: 8
Default

Quote:
Originally Posted by Durinor View Post
Is there any reason that I couldn't use the login server over the web? I've adjusted it to reflect my hosting provider, for example in login.ini I now have:

local_network = 149.56.28.

In fact, maybe I will just include both login and eqmu_config contents here:


LOGIN

[database]
host = 149.56.28.40
port = 3306
db = peq
user = root
password = eqemu
subsystem = MySQL

[options]
unregistered_allowed = TRUE
reject_duplicate_servers = FALSE
trace = TRUE
world_trace = FALSE
dump_packets_in = FALSE
dump_packets_out = FALSE
listen_port = 5999
local_network = 149.56.28. <-----------------missing the 40 at the end
auto_create_accounts = TRUE

[security]
plugin = EQEmuAuthCrypto
mode = 5

[Titanium]
port = 5998
opcodes = login_opcodes.conf

[SoD]
port = 5999
opcodes = login_opcodes_sod.conf

[schema]
account_table = loginserver_server_accounts
world_registration_table = loginserver_world_server_registration
world_admin_registration_table = loginserver_server_admin_registration
world_server_type_table = loginserver_server_list_type





EQEmu_config:



<?xml version="1.0">
<server>
<world>
<shortname>Akkas PEQ Installer</shortname>
<longname>Durinor's Everquest(G2P50Q)</longname>


<loginserver1>
<host>login.eqemulator.net</host>
<port>5999</port> <account></account>
<password></password>
</loginserver1>
<loginserver2>
<host>149.56.28.40</host>
<port>5999</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver2>



<tcp ip="149.56.28.40" port="9000" telnet="enable"/>

<key>aydsCjQoS2QjwQlf9rAxUkiY0O1WzQk</key>

<http port="9080" enabled="true" mimefile="mime.types" />
</world>

<chatserver>
<host></host>
<port>7500</port>
</chatserver>

<mailserver>
<host></host>
<port>7500</port>
</mailserver>

<zones>
<defaultstatus>0</defaultstatus>

<ports low="7000" high="7400"/>
</zones>

<database>
<host>localhost</host>
<port>3306</port>
<username>root</username>
<password>eqemu</password>
<db>peq</db>
</database>

<qsdatabase>
<host>localhost</host>
<port>3306</port>
<username>root</username>
<password>eqemu</password>
<db>peq</db>
</qsdatabase>

<webinterface>
<port>9081</port>
</webinterface>

<launcher>
</launcher>

<files>
</files>
<directories>
</directories>
</server>
Comment in Lime green. What I saw at a quick glance.
Reply With Quote
  #221  
Old 01-13-2017, 12:55 PM
Durinor
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 37
Default

That line, as far as I understand, is to define network, not a host. On my private LAN server, that line is 192.168.0. and it works fine.

I am able to login, so not sure that line would be the problem. I can always edit it and try again.
Reply With Quote
  #222  
Old 01-13-2017, 01:03 PM
Durinor
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 37
Default

When I added the host portion of the address, the login server shows as down.
Reply With Quote
  #223  
Old 01-14-2017, 11:46 AM
Durinor
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 37
Default

I tried re-imaging the hosted VPS with a fresh install of Windows 2012 R2 and re-installed eqemu, but same deal. I can see my logon server when I point my UF client to it's Internet address, and I can logon, create a character, but then the client just hangs when I try to enter world, and then eventually goes back to the logon screen. Once in a while it will error first and say something like "There was an unexpected error connecting to the logon server" or some such, but then I just try to connect again and it works, and I can logon.

I've read quite a few threads, but I'm not able to figure out where this is going wrong. I did it exactly as I did my LAN server on 2012 R2 and it is working fine.

I hope to get this running. I signed up for a VPS with pretty decent specs: 4 cores/8 threads, 32 GB RAM, 240 GB SSD RAID and 500 Mbps Internet connection. I'd like to take this public and maybe have a few clients connect to it and see how it handles the load.

Any help would be greatly appreciated!

Thanks

I'm happy to post any logs or config files etc.
Reply With Quote
  #224  
Old 01-14-2017, 11:50 AM
Durinor
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 37
Default

I should add that I can open HeidiSQL and make a new session and I can see that I have a peq database that looks fine, or at least looks fine to me, not really sure what to look for. When I start the server, all four windows come up and none have any errors and the launcher window looks good:

Akka's Windows Server Launcher
Zones to launch: 30
Zone background starting enabled...
Loginserver set to run...
World: UP Zones: (30/30) UCS: UP Queryserv: UP Loginserver: UP



I have also tried shutting down the local Windows firewall, but that makes no difference. I don't believe it's a port blocking issue on the hosting provider side. This is IAAS type hosting, so they are not likely to block ports by default.
Reply With Quote
  #225  
Old 01-14-2017, 11:57 AM
Durinor
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 37
Default

Here is what I see in the command windows when I try to logon:

[Login Server] New SoD client connection from 174.115.196.166:53015
[Login Server] Application packet received from client (size 14)
[Login Server] Session ready received from client.
[Login Server] Application packet received from client (size 36)
[Login Server] Login received from client.
[Login Server] Application packet received from client (size 12)
[Login Server] Server list request received from client.
[Login Server] Application packet received from client (size 16)
[Login Server] Play received from client, server number 2 sequence 5.
[Login Server] Client disconnected from the server, removing client.
[Login Server] New SoD client connection from 174.115.196.166:60544
[Login Server] Application packet received from client (size 14)
[Login Server] Session ready received from client.
[Login Server] Session ready indicated logged in from world(unsupported feature), disconnecting.




[World Server] Account (arcadius) Logging in :: LSID: 2
[World Server] Attempting autobootup of tutorialb (189:0)
[World Server] (Durinor) Zoning from character select tutorialb (Zone ID 189: In
stance ID: 0)



And the tutorial zone log file shows this:


[01-14-2017 :: 10:54:37] [Zone Server] Time Broadcast Packet: EQTime [05:52 pm]
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Status] Zone Shutdown: tutorialb (189)
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Normal] Zone shutdown: going to sleep
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Destroying EQEmuIO=HASH(0xd4b36f4)
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Destroying EQEmuIO=HASH(0xd4b2204)
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Tying perl output to eqemu logs
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Creating EQEmuIO=HASH(0xd0e8c74)
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Creating EQEmuIO=HASH(0xd0e513c)
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Loading perlemb plugins.
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Unable to read perl file 'plugin.pl'
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Unquoted string "false" may clash with future reserved word at plugins//Expeditions.pl line 375.
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Subroutine Cwd::fastcwd redefined at C:/Perl/lib/Cwd.pm line 812.
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Subroutine Cwd::getcwd redefined at C:/Perl/lib/Cwd.pm line 812.
[01-14-2017 :: 10:55:37] [Quests] Subroutine Cwd::abs_path redefined at C:/Perl/lib/Cwd.pm line 812.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine CalcDestFromHeading redefined at plugins//path_tools.pl line 221.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] "my" variable $Item1 masks earlier declaration in same scope at plugins//quest_handin.pl line 19.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] "my" variable $Item2 masks earlier declaration in same scope at plugins//quest_handin.pl line 21.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] "my" variable $Item3 masks earlier declaration in same scope at plugins//quest_handin.pl line 23.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] "my" variable $Item4 masks earlier declaration in same scope at plugins//quest_handin.pl line 25.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine RandomRange redefined at plugins//random_utils.pl line 3.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine moelib_spawn_block redefined at plugins//spawn_utils.pl line 2.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine moelib_spawn_block_center redefined at plugins//spawn_utils.pl line 23.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine moelib_spawn_circle redefined at plugins//spawn_utils.pl line 45.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine GetMaxLoSDistFromHeading redefined at plugins//spawn_utils.pl line 71.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine FaceBestHeading redefined at plugins//spawn_utils.pl line 134.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine HeadingToShortestLoS redefined at plugins//spawn_utils.pl line 204.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine MoveAwayFromWall redefined at plugins//spawn_utils.pl line 268.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine MoveToFirstBestZ redefined at plugins//spawn_utils.pl line 340.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine SpawnZone redefined at plugins//spawn_utils.pl line 373.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine GetReverseHeading redefined at plugins//spawn_utils.pl line 456.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine ConvertHeadingToDegrees redefined at plugins//spawn_utils.pl line 477.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine vtell redefined at plugins//voicetell.pl line 6.
[01-14-2017 :: 10:55:38] [Quests] Subroutine Autovtell redefined at plugins//voicetell.pl line 56.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:47 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3