Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Spell Support

Spell Support Broken Spells? Want them Fixed? Request it here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-22-2023, 08:39 PM
bryan4268
Fire Beetle
 
Join Date: Oct 2021
Location: Texas
Posts: 26
Default Spell Level not matching DB

Only one i can figure out thust far is spirit of wolf , i even went as far as removing the beastlord class

https://ibb.co/ckcf6cb

(image on hosting site is crap but you can download it and open it and zoom in and the clairty remains) all it is showing is that the scroll says rng 39 druid 14 shaman 9 and it is scribed in my spell book and is a level 39 spell and it also shows my DB where it shows a classes4 value of 30 . Yes i have restarted the server multiple times

Now here is what i do know , that pre velious the ranger spell level was level 39 for this spell , so i am thinking there maybe some kind of rule or something changing the value?

image will auto delete after 6 month's

Here is a run down of what i did / am doing.

Like most people having issues with Spirit of wolf, so i found a fix for it , and that was using another file besides spell id 278 i am using 1776 and everything works except the required ranger level, i even edited item 15278 to change the scroll effect so you can buy it and scribe it , but rangers are having this issue.

Thanks for your help. it does say ranger level 30 on the spire tool. so im lost
Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2023, 09:45 PM
Kingly_Krab
Administrator
 
Join Date: May 2013
Location: United States
Posts: 1,570
Default

Hi, thanks for the post. Looks like you forgot to export a spell file and do a #hotfix or server restart to make the changes live. If you have anymore questions, you're likely to get more help in our Discord.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2023, 09:55 PM
bryan4268
Fire Beetle
 
Join Date: Oct 2021
Location: Texas
Posts: 26
Default

Iíve restarted and updated the spells.us file , however after a little bit of research the ./shared_memory command from my Linux server ( while server is down. ) seems to have fixed my issue.

Thank you for your reply
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:09 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3