Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Windows Servers

Support::Windows Servers Support forum for Windows EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-26-2020, 02:59 PM
Thebardmask
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2017
Posts: 8
Post akkadius server install files

ive managed to acquire the install files but cant run the install server batch file, it just opens then immediatly closes. even as administrator. ive moved the folder to multiple locations and the same thing happens, retyped the batch file using a new file and still the same thing, deleted some unnecessary dependancy downloads i already had from the bat file and still the same, removed multiple lines that didnt do much or wanted to install things i already had and it still doesnt want to run, im almost ready to give up on eqemu private server, this is rediculous, all server packages ive found either dont work for me or i have to compile and they still dont work, ive successfully compiled a server with no errors or warnings and cant even get any of the exes to open, no error reports or logs, no indication of what ive done wrong or missing,if someone could refer a website that has a ready to run private server that has ninimal configuration changes needed that would be great, ive never had this much trouble with a private server in my life, rsps's are easier and you can barely read the code!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2020, 12:35 PM
laxative
Hill Giant
 
Join Date: Aug 2008
Location: NorthEast
Posts: 114
Default

Hey Bard,

Not sure if you are following this anymore, but I just went through the process of doing a fresh build. One thing is for sure, it was not smooth. There are several factors that impact.

If you can accept defaults,
everything installed to C: drive
have admin rights on your box
have a very clean and well running machine
a good internet connection without intrusive antivirus/malware
not planning any dev(coding work)
want to do minimal database mods
will use the public login

You should be able to use the modular/scripted install.

changing even a few of those parameters can make the entire process very complicated

If you are running a private server, use caution with the NEW_SERVER function in eqemu_server.pl - this is going to pull down executables and database for the standard delivery mentioned above(no bots, public server etc)

My current issue is that eqemu_server.pl is not pulling all the .sql that actaully is required to run a private server.

After doing some manual sourcing of what was missing I was up and running.

The process is also ever changing making the documents almost immediately out of date, the current documents on gitbook are a work in progress, there is some good information there, but as I stated some of that isnt even needed anymore (like installing the vcpkg) and that C-make will default to 64bit build etc.

Now that I'm running I can probably help you, if you are still reading. I'll watch for you.
I'd send you my directory but it's got files that specific to my database which would cause even more problems

Lax
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:49 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3