Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Development > Development::Bug Reports

Development::Bug Reports Post detailed bug reports and what you would like to see next in the emu here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 04-05-2010, 02:06 AM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,947
Default

Thanks for the reports, Iclia! I think if you are playing on PEQ or some other server, it is not yet running the very latest updates. I know for sure that the 500 spent AAs bug should be fixed, and I am trying to work out the issue where some AAs have to be displayed multiple times instead of stacking them all into 1 AA (multi-tiered AAs).

I don't quite remember what causes the face setting issues on Frogloks and Vahshir, but I do remember seeing and fixing that issue on SoF. I am sure we will get it figured out sometime soon.

I think we probably need to add some extra handling for unmeming spells, as it seems that Live has made it so they stay even after death, so it probably isn't handled the same way as it was before. There may be an extra packet for unmemming spells now or something.

You mentioned #melody, but then you example used /melody. Note that the # and / are not the same thing! The / version doesn't work, but the # version should work just fine.

The looting problem may be due to more slot changes on corpses. If so, people may also see where they try to loot one thing, but it actually loots something different.

The loot all option is a new feature and at this point, we are concerned with getting old features working fully before focusing on many new features.

Bazaar stuff probably needs some structure work to be ok again, since they added new fields for searches and stuff.

Clicky items should be giving a cast bar like normal, but it probably depends on what your spell file has for the cast time, not what the item says for the cast time. So, if the cast time in your spell file says it is 0, and the item says it is 5 seconds, then you will see no cast bar, but it will still take 5 seconds before it buffs you.

If you are getting disconnects on zoning, that may be due to normal server load. If you never experience that issue while using Titanium and only do on SoD, then maybe it is an SoD issue, but we will need to isolate the problem more before we can try to fix it if there is an actual issue with zoning.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #17  
Old 04-05-2010, 02:22 AM
Iclia
Fire Beetle
 
Join Date: Mar 2009
Location: Bleh
Posts: 2
Default

Never had the connection issue in titanium and yes i am on PEQ.

Also found that tracking players fails.
Reply With Quote
  #18  
Old 04-05-2010, 02:27 AM
ptarp
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2010
Location: Idaho
Posts: 27
Default

Disreguard most of my previous post. Spell scrolls in SoD work fine after the items table is updated with 13th floor items (I was using an older copy of PeQ db.). Would possibly help for #scribespells to work as I was describing and skip lower versions or un-mem them as I was mentioning to keep from filling the spell book, but not a big deal.
Reply With Quote
  #19  
Old 04-05-2010, 09:20 PM
camwheel
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Default

I've switched entirely over to using the SoD client (I'm on PEQ), and so far everything is really stable and playable, albeit a little buggy in some spots. I'll just post as I find them. Here is stuff I've noticed so far (I briefly looked through the SoF bugs, but forgive me if I have any repeats from there).

-Apply Poison: When my rogue applies poison, he always fails with the message "Error: item not found for inventory slot # or is not a poison." I've only tried with Aching Blood, which is all that was left in my inventory at the time. Let me know if you want me to try out any other poisons.

-Spell Sets: If you already have a spell set memorized, and right click the spell gem book to load a new saved set, it will not remove the current gems, so you stay with the first gem set. If your gems are already empty (i.e. after a death or manually clearing them) then it loads a spell set just fine.

Will post more as I find them.

Last edited by camwheel; 04-05-2010 at 10:15 PM.. Reason: My bug was bugged... Total AAs earned showing incorrectly is not an issue after all.
Reply With Quote
  #20  
Old 04-08-2010, 12:46 PM
Wolftousen
Sarnak
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 49
Default

Tracking has another bug, not sure if it is SoD related. But the tracking window has an option for it to auto update teh tracking list. While this is active i get the message "Ability recovery time not yet met", which means it's trying to track but can't i assume. So either the refresh time on track needs to be lowered or something else...
Reply With Quote
  #21  
Old 04-08-2010, 04:12 PM
Derision
Developer
 
Join Date: Feb 2004
Location: UK
Posts: 1,540
Default

The tracking auto-refresh, spell set loading and apply poison bug should all be fixed as of Rev1365.
Reply With Quote
  #22  
Old 04-12-2010, 03:34 AM
Wolftousen
Sarnak
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 49
Default

Not sure if this has been attempted to be fixed or not, but on my BST when i click my Legs for pet haste, most of the time it locks up my casting. It doesn't lock up my ability to attack or send my pet, but it does lock up casting and appears to lock up any use of hotkeys period.
Reply With Quote
  #23  
Old 04-12-2010, 04:02 AM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,947
Default

Thanks for the report, Wolftousen. Do you know the actual name of the legs you are using when you have this problem, so we can test them? Also, what is the name of the effect you see on the legs and what server are you playing on? Do you happen to have a custom spell file installed from any custom server, or are you running the SoD default one? If the spell your item shows does not match the one the client has, it might cause a bug like that.

When the client gets bugged like that, it would normally be due to it expecting a packet from the server that it never receives. So, we should just need to find why it isn't sending the right response and fix it.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #24  
Old 04-12-2010, 05:19 AM
KLS
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,349
Default

A birdy mentioned to me that there might be another spell slot on top of the AA slot, which might cause issues for the spell code and clickies if true. The server wont send a reply packet for casting if we think you're cheating, we simply return from the function.
Reply With Quote
  #25  
Old 04-12-2010, 05:46 AM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,947
Default

Yeah, just saw a post about it in the SoD Dev thread. I had been wondering how that would work out if it was added in, but didn't notice it had been. It will definitely take some looking into. I am sure we can make a work-around for it if needed. Something as simple as a ClientVer check and adjustment to the slot may work. Since clickie items don't send casting packets in SoF or SoD, we could probably just exclude those clients from the slot 10/item check stuff.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #26  
Old 04-12-2010, 10:11 PM
Wolftousen
Sarnak
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 49
Default

Quote:
Originally Posted by trevius View Post
Thanks for the report, Wolftousen. Do you know the actual name of the legs you are using when you have this problem, so we can test them? Also, what is the name of the effect you see on the legs and what server are you playing on? Do you happen to have a custom spell file installed from any custom server, or are you running the SoD default one? If the spell your item shows does not match the one the client has, it might cause a bug like that.

When the client gets bugged like that, it would normally be due to it expecting a packet from the server that it never receives. So, we should just need to find why it isn't sending the right response and fix it.
I'm playing on PEQ with the base spell file that came with the SoD steam download. The item that seems to cause this is: Leggings of the Khati Sha.

I have been using other clickies: drogmors, ornate bps, and Talisman of the Burrower. Those items have not yet caused this issues.
Reply With Quote
  #27  
Old 04-12-2010, 11:59 PM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,947
Default

Thank again for the info. After thinking about it, I bet it is not a problem with the clicky itself. Initially, we had problems with pet buffs causing the client to crash, but Derision fixed that by correcting the pet buff window. I think chances are that the problem is somehow being caused by either pet buffs or the new target buff window feature, or something similar/related. Maybe something special is expected for pet buffs.

When you clicked those legs, did you already have your pet targeted at the time?

Also, I am not currently sure which revision PEQ is running, so the issue you are experiencing may already be fixed in the latest SVN updates.

I will try to test out those legs tonight and see if I can reproduce it.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #28  
Old 04-13-2010, 04:39 AM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,947
Default

Just tried those legs clicky on my test server and they seemed to work just fine. Maybe you need to wait until PEQ updates again and try them again.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #29  
Old 04-13-2010, 10:12 AM
cavedude's Avatar
cavedude
The PEQ Dude
 
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
Default

PEQ is always running a day behind in regards to the changelog, at this point we are current since there are no changes today. I suspect our problem might be due to the newest 13th floor dump I did. Looks like Sony has changed some things in items and we are seeing small problems pop up.
Reply With Quote
  #30  
Old 04-13-2010, 10:45 AM
cavedude's Avatar
cavedude
The PEQ Dude
 
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
Default

Quote:
Originally Posted by Wolftousen View Post
I'm playing on PEQ with the base spell file that came with the SoD steam download. The item that seems to cause this is: Leggings of the Khati Sha.

I have been using other clickies: drogmors, ornate bps, and Talisman of the Burrower. Those items have not yet caused this issues.
Hmm, I just went ahead and tested this item on PEQ and it worked fine for me... No problems.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:23 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3