Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Development > Development::Bug Reports

Development::Bug Reports Post detailed bug reports and what you would like to see next in the emu here.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-21-2020, 07:09 PM
WarAngel's Avatar
WarAngel
Sarnak
 
Join Date: Oct 2017
Location: Washington State
Posts: 51
Default #showstats vs. entity info window bug...

While in GM mode and performing dev edit to my server/game...

Entity Info window does not update the AC after a NPC casts any buff spell. Spells do seem to work. But again, the Entity window does not update the AC.

I can reproduce this. Tested so far on cleric and druid NPCs.

Unfortunately I am unsure how to upload a .png showing exactly what I am talking about. Do not see the option.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-21-2020, 09:44 PM
joligario's Avatar
joligario
Developer
 
Join Date: Mar 2003
Posts: 1,413
Default

Maybe under calculations Mitigation AC?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-22-2020, 10:56 PM
WarAngel's Avatar
WarAngel
Sarnak
 
Join Date: Oct 2017
Location: Washington State
Posts: 51
Default

I submitted a bug report. But was told it is not a bug. Still seems to me a issue. So I will not use or can I trust the Entity info window while a GM and doing Dev stuff, on my own server. The #showstats seem to be trustworthy though.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-23-2020, 02:07 AM
Akkadius's Avatar
Akkadius
Administrator
 
Join Date: Feb 2009
Location: MN
Posts: 2,040
Default

Quote:
Originally Posted by WarAngel View Post
I submitted a bug report. But was told it is not a bug. Still seems to me a issue. So I will not use or can I trust the Entity info window while a GM and doing Dev stuff, on my own server. The #showstats seem to be trustworthy though.
#showstats uses a summation of AC including item, aa, stat bonuses whereas the entity window is showing raw AC. It's not wrong they're just different. Instead there could be a suggestion to include both
__________________


Reply With Quote
  #5  
Old 04-23-2020, 03:09 AM
WarAngel's Avatar
WarAngel
Sarnak
 
Join Date: Oct 2017
Location: Washington State
Posts: 51
Default

I understand. The Dev replying to the bug report explained it a bit.

My confusion is that the entity window would only (it seems) show raw AC, while other stats such as HP would adjust to spells that manipulate both AC and HP. So I get a HP that changes but the AC does not.

While the #showstat show the changes made by the spell casted. Not sure if I am able to explain with out the ability to load up my screenshot. But it just confuses the snookers out of me.

The use of the word trust was a bad decision. Lets say I get brain wires crossed when the entity window changes some stats but other, or, maybe just the AC does not. And that is a bit frustrating to my concrete circular mind.

Not an issue though, I adjusted and can adapt. Its all good.
Reply With Quote
Reply

Tags
#showstats, entity, info

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:13 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3