Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Windows Servers

Support::Windows Servers Support forum for Windows EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2016, 01:37 PM
provocating's Avatar
provocating
Demi-God
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,175
Default Zero charge turn-ins

Is there a trick to getting item_lib.check_turn_in to accept an item with zero charges? I have the latest items.lua but zero charge items are not recognized.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2016, 01:47 PM
provocating's Avatar
provocating
Demi-God
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,175
Default

Yeah, there is something off on the lua item module. Going back to the Perl script worked wonderfully on zero charge items.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-12-2016, 02:24 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,815
Default

I don't know lua or the modules themselves that well...

Code:
function items.check_turn_in(trade, trade_check)
	--create trade_return table == trade
	--shallow copy
	local trade_return = {};
	for key, value in pairs(trade) do
		trade_return[key] = value;
	end
	
	--for every item in trade_check check trade_return
		--if item exists in trade_return then 
			--remove that item from trade_return
		--else
			--failure
	for i = 1, 4 do
		local key = "item" .. i;
		if(trade_check[key] ~= nil and trade_check[key] ~= 0) then
			local found = false;
			for j = 1, 4 do
				local inst = trade_return["item" .. j];			
				if(inst.valid and trade_check[key] == inst:GetID()) then
***				->	trade_return["item" .. j] = ItemInst();
					found = true;
					break;
				end
			end
			
			if(not found) then
				return false;
			end
		end
	end
...
end

There is a 'default' constructor declared for ItemInst in lua: https://github.com/EQEmu/Server/blob...minst.cpp#L269

..but, there doesn't appear to be a definition: https://github.com/EQEmu/Server/blob...eminst.cpp#L11


That said, the marked line should probably be:
Code:
trade_return["item" .. j] = ItemInst(inst:GetID());
..or..
Code:
trade_return["item" .. j] = inst;

I honestly just don't know since I don't code these scripts...
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #4  
Old 02-12-2016, 02:53 PM
provocating's Avatar
provocating
Demi-God
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,175
Default

No worry man. Hell I still prefer using Perl with the Emu over Lua.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-16-2016, 02:40 AM
cray5678
Fire Beetle
 
Join Date: Feb 2016
Location: asda
Posts: 2
Default

thank you sir
Reply With Quote
  #6  
Old 02-28-2016, 03:45 PM
Furniture
Hill Giant
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 205
Default

I've tried those changes and no luck. Im trying to run the quests from al kabor but they are in lua. Any chance lua hand ins will get fixed?
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 09:08 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3