Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Development > Development::Tools

Development::Tools 3rd Party Tools for EQEMu (DB management tools, front ends, etc...)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #46  
Old 08-15-2018, 10:34 AM
nge2006
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 5
Default

logfile:
creating log entry
Completed getting user info
credential output to screen ok
Call to ODBC open connection completed
Splash returned an error-connection fail
Splash request to load MAIN program started
MAIN program started init LOAD-RACE-CLASS-BODY
MAIN program init LOAD-RACE-CLASS-BODY-ok
Splash request to load MAIN program done. Splash unloaded ok
Reply With Quote
  #47  
Old 08-15-2018, 12:58 PM
Akkadius's Avatar
Akkadius
Administrator
 
Join Date: Feb 2009
Location: MN
Posts: 2,028
Default

Guys this is not a support thread for Georges tools, this is Shendare's item editor, if you have questions regarding Shendare's tool this is the thread for it, otherwise please find the proper support thread for the tool you are having issues with
__________________
Reply With Quote
  #48  
Old 08-15-2018, 02:01 PM
Shendare
Dragon
 
Join Date: Apr 2009
Location: California
Posts: 816
Default

Tested with the latest MariaDB ODBC connector (3.0.6 as of 8/15/2018).

https://downloads.mariadb.com/Connectors/odbc/

Note that different connectors will require different connection string settings, which are usually easily Googled.

The MariaDB 3.0 connector requires the following Driver parameter in the connection string:

Driver={MariaDB ODBC 3.0 Driver}
Reply With Quote
  #49  
Old 01-10-2019, 09:31 AM
pharone1
Sarnak
 
Join Date: May 2005
Posts: 54
Default

Quote:
Originally Posted by Shendare View Post
Tested with the latest MariaDB ODBC connector (3.0.6 as of 8/15/201.

https://downloads.mariadb.com/Connectors/odbc/

Note that different connectors will require different connection string settings, which are usually easily Googled.

The MariaDB 3.0 connector requires the following Driver parameter in the connection string:

Driver={MariaDB ODBC 3.0 Driver}
Thanks for the info on getting it to work with MariaDB. I installed it yesterday, and I am loving this tool.
Reply With Quote
  #50  
Old 03-14-2019, 06:44 PM
kolamer
Sarnak
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 43
Default

I have installed this tool and love it for editing items. I can't seem to locate item icons though. I point the folder to default in uisettings but that doesn't seem to work. Any item I edit ends up looking like a pearl necklace.
Reply With Quote
  #51  
Old 03-14-2019, 10:14 PM
ChaosSlayerZ's Avatar
ChaosSlayerZ
Demi-God
 
Join Date: Mar 2009
Location: Umm
Posts: 1,417
Default

Is the latest version up to date with current DB?
Says released this on Sep 13, 2015
Reply With Quote
  #52  
Old 03-15-2019, 03:10 AM
Huppy
Dragon
 
Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Posts: 950
Default

Quote:
Originally Posted by kolamer View Post
I have installed this tool and love it for editing items. I can't seem to locate item icons though. I point the folder to default in uisettings but that doesn't seem to work. Any item I edit ends up looking like a pearl necklace.
I use this all the time and I get the item icons no problem. In my db.ini for the editor, I have the "everquest_folder=" path set to the eqemu folder location. (not the client folder). Other than that, not sure if your issue is same ?

When you open an item in the editor, click on the icon to bring up the icon window. Click on an icon of your choice and it will replace the one on item. Then save it.



Here's an example. I used an unwanted item, 127553. It's a trophy whatever, but if you look it up and see the original icon, this is what I changed it to, (visible ingame on item info view).

Reply With Quote
  #53  
Old 06-19-2019, 03:56 PM
Cougartown
Fire Beetle
 
Join Date: Jun 2019
Location: Kithicor
Posts: 2
Unhappy What am I missing?

Trying to get help for this phenomenal tool. Not sure what's changed between last year and now but I can't get passed this error after a successful connection:

"An item with the same key has already been added"

I'm running a fresh copy using Akka's installer on Server2019 (also checked 2012R2). I've tried all combinations/versions of ODBC drivers both MySQL and MariaDB all give the same error after a successful connection and then it doesn't respond. I've also checked to see if all the keys for items were unique and they're fine.

On a related note, GeorgeS' tools don't work either whereas before they did. Had a local server going last year (sept201 before I lost all the data and wanted to start rebuilding. EOC works fine but this guy made editing/searching quick and easy.
Reply With Quote
  #54  
Old 09-18-2019, 11:06 PM
RayKeith
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Cougartown View Post
Trying to get help for this phenomenal tool. Not sure what's changed between last year and now but I can't get passed this error after a successful connection:

"An item with the same key has already been added"

I'm running a fresh copy using Akka's installer on Server2019 (also checked 2012R2). I've tried all combinations/versions of ODBC drivers both MySQL and MariaDB all give the same error after a successful connection and then it doesn't respond. I've also checked to see if all the keys for items were unique and they're fine.

On a related note, GeorgeS' tools don't work either whereas before they did. Had a local server going last year (sept201 before I lost all the data and wanted to start rebuilding. EOC works fine but this guy made editing/searching quick and easy.
I am getting the same error as you.

Error details:

Quote:
See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.ArgumentException: An item with the same key has already been added.
at System.ThrowHelper.ThrowArgumentException(Exceptio nResource resource)
at System.Collections.Generic.Dictionary`2.Insert(TKe y key, TValue value, Boolean add)
at System.Collections.Generic.Dictionary`2.Add(TKey key, TValue value)
at EQEmuItemEditor.formMain.timerLoading_Tick(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndPr oc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9148 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
EQEmuItemEditor
Assembly Version: 1.2.0.0
Win32 Version: 1.2.0.0
CodeBase: file:///C:/EQEMU/EQEmuItemEditor_v1.2/EQEmuItemEditor.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9147 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Data
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_64/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
----------------------------------------
System.Transactions
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_64/System.Transactions/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Transactions.dll
----------------------------------------
System.EnterpriseServices
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_64/System.EnterpriseServices/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.EnterpriseServices.dll
----------------------------------------
Accessibility
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/WINDOWS/assembly/GAC_MSIL/Accessibility/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/Accessibility.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.
Driver info:

Quote:
<setting name="DBConn" serializeAs="String">
<value>DRIVER={MariaDB ODBC 3.0 Driver};Database={Database};Server={Server};Port={ Port};UID={Username};PWD={Password};</value>
</setting>
Reply With Quote
  #55  
Old 09-19-2019, 01:32 AM
Huppy
Dragon
 
Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Posts: 950
Default

I use this all the time. (win 64) I have (Oracle's ) ODBC 5.3.10 connector installed. Not sure about anyone else, but I have to click the "Editor Music" off on the splash startup for it to continue.
__________________
Don't hate the dev...hate the game ....
Reply With Quote
  #56  
Old 09-19-2019, 09:35 AM
RayKeith
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Default

Quote:
Originally Posted by Huppy View Post
I use this all the time. (win 64) I have (Oracle's ) ODBC 5.3.10 connector installed. Not sure about anyone else, but I have to click the "Editor Music" off on the splash startup for it to continue.
Is this the driver you are using and have configured?

Quote:
{MySQL ODBC 5.3 ANSI Driver}
That is what I had before changing to the mariaDB 3.0 driver, but I have the same issue with both drivers.

I then noticed you listed 5.3.10, the version I was able to get off the site was 5.3.13. I went to an archive site for MS and found 5.3.10 there: https://downloads.mysql.com/archives/c-odbc/

I had to uninstall the 5.3.13 connector from my system and install the 5.3.10 connector. Did that work? Nope. Same error:

Quote:
An item with the same key has already been added.
Also, I don't see a "Editor Music" option on the splash screen.

The only options I see on the splash screen are 'Automatically set class limitations...' and 'Automatically set 3D model...'. I have both of those unchecked. When I click the 'Options' menu bar, no drop-down shows. I can initiate a connection to the DB, so it looks like the driver I am using is fine. It even gives me a reminder to set my 'Icon Location'. Whether I select a location or not I get the 'key has already been added' error. I recall from using this in the past it means that I am attempting to add an item that already exists, but since this is the initial start of the program no items should be being added.
Reply With Quote
  #57  
Old 09-19-2019, 09:40 AM
Huppy
Dragon
 
Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Posts: 950
Default

The connector I am using is by Oracle ( 5.3.10) That's been on my Win 64 box for a long time, it's all I needed to run it without errors.
__________________
Don't hate the dev...hate the game ....
Reply With Quote
  #58  
Old 09-19-2019, 10:01 AM
RayKeith
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 3
Default

Any chance you could share that out? The oracle site won't let me get a driver that old? If it's less than 8MB we can transfer via discord?

Edit: Thanks for sharing the file. Even with that I am still unable to connect. I am using the newest version of the EQEMU DB and this issue started when I updated.
Reply With Quote
  #59  
Old 09-19-2019, 04:37 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,719
Default

The references that I found online for this seemed to indicate that a merge query was pulling from two tables that had fields of the same name and they were not aliased.
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #60  
Old 11-29-2019, 10:49 AM
phentop
Sarnak
 
Join Date: Jul 2010
Location: Army
Posts: 31
Default System.ArgumentException: An item with the same key has already

The error I receive when trying to open the editor:

See the end of this message for details on invoking
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.ArgumentException: An item with the same key has already been added.
at System.ThrowHelper.ThrowArgumentException(Exceptio nResource resource)
at System.Collections.Generic.Dictionary`2.Insert(TKe y key, TValue value, Boolean add)
at System.Collections.Generic.Dictionary`2.Add(TKey key, TValue value)
at EQEmuItemEditor.formMain.timerLoading_Tick(Object sender, EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.OnTick(EventArgs e)
at System.Windows.Forms.Timer.TimerNativeWindow.WndPr oc(Message& m)
at System.Windows.Forms.NativeWindow.Callback(IntPtr hWnd, Int32 msg, IntPtr wparam, IntPtr lparam)


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9148 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework64/v2.0.50727/mscorlib.dll
----------------------------------------
EQEmuItemEditor
Assembly Version: 1.2.0.0
Win32 Version: 1.2.0.0
CodeBase: file:///F:/Item%20Edit/EQEmuItemEditor.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9147 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Configuration
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------
System.Data
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_64/System.Data/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Data.dll
----------------------------------------
System.Transactions
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_64/System.Transactions/2.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Transactions.dll
----------------------------------------
System.EnterpriseServices
Assembly Version: 2.0.0.0
Win32 Version: 2.0.50727.9136 (WinRelRS6.050727-9100)
CodeBase: file:///C:/Windows/assembly/GAC_64/System.EnterpriseServices/2.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.EnterpriseServices.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
<system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 07:32 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3