Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::General Support

Support::General Support Post all topics here having to do with errors while trying to connect to an EQEMu server but not about the setup/running of the Server itself.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-18-2010, 03:00 PM
Tricyclethief
Fire Beetle
 
Join Date: Oct 2008
Location: .
Posts: 17
Default Crashing when i zone to highpass

Im running sof. i can zone into highkeep just fine but crash everytime going to highpass. Also when i go to zone as its starting to load it says zoning to Unkown zone
Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2010, 03:35 PM
jabedoben
Sarnak
 
Join Date: May 2010
Posts: 74
Default

Bump. I'm having the same issue.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2010, 04:52 PM
realityincarnate
Developer
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 122
Default

This is because the SoF and SoD clients don't recognize the original highpass zone. They need to use the new version, highpasshold. I've got a change to allow client-dependent zoning working on my test server, but it isn't clean enough for the official source yet and life has been much busier than I like for the last year or so.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-21-2010, 05:09 PM
Tricyclethief
Fire Beetle
 
Join Date: Oct 2008
Location: .
Posts: 17
Default

thanks for the update
Reply With Quote
  #5  
Old 05-21-2010, 07:04 PM
Angelox
AX Classic Developer
 
Join Date: May 2006
Location: filler
Posts: 2,049
Default

Here' what I did so SoF players can play on my server;
three Tele-porter npcs, one in Kithcore, one in Highpass Keep, and one and one in East Karana. Highpass Keep works fine, it's Hipass hold that's not in the SoF Client.
Make an NPC in East Karana;
Code:
######################################
## NPC: #Translocator_Estrella ##
## Zone: EastKarana##
## Angelox ##
## EQWorld Server ##
######################################

sub EVENT_SAY {
my $HighKeep = quest::saylink("HighKeep", 1);
if($text=~/Hail/i){
$client->Message(14,"Hello there. If you play in the world of Secrets of Faydwer, you will not be able to enter Highpass Hold. If you need to pass though Highpass and get to $HighKeep, I can transport you to my companion there.");
}
if($text=~/highkeep/i){
quest::movepc(6,59.1,-15.0,3.1); }
}
#End of File -
Highpass Keep NPC will send you to either zone;
Code:
######################################
## NPC: #translocator Esmeralda ##
## Zone: HighPass##
## Angelox ##
## EQWorld Server ##
######################################

sub EVENT_SAY {
my $Kithicor = quest::saylink("Kithicor", 1);
my $Karana = quest::saylink("Karana", 1);
if($text=~/Hail/i){
$client->Message(14,"Hello there. If you play in the world of Secrets of Faydwer, you will not be able to enter Highpass Hold. If you need to pass though Highpass and get to $Kithicor or $Karana, I can transport you to my companion there.");
}
if($text=~/Kithicor/i){
quest::movepc(20,4899.2,432.2,680.6); }
elsif($text=~/Karana/i){
quest::movepc(15,-7914.0,-3103.2,678.9); }
}

#End of File -
And Kithcore;
Code:
######################################
## NPC: #translocator Salsera ##
## Zone: Kithicor##
## Angelox ##
## EQWorld Server ##
######################################

sub EVENT_SAY {
my $HighKeep = quest::saylink("HighKeep", 1);
if($text=~/Hail/i){
$client->Message(14,"Hello there. If you play in the world of Secrets of Faydwer, you will not be able to enter Highpass Hold. If you need to pass though Highpass and get to $HighKeep, I can transport you to my companion there.");
}
if($text=~/highkeep/i){
quest::movepc(6,59.1,-15.0,3.1); }
}

#End of File -
With this the SoF players can play in Highkeep, and also can travel to Karana and Kithicore.

Here are the NPCs i made too;
Code:
INSERT INTO items VALUES (6184,"#Translocator_Esmeralda","",60,6,11,1,111151,1,1,1,5,8,8,87948,0,3,19991,0,0,100,800,"SUMCNIDABfWOgd",40,0,0,0,0,1,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,1.25,90,90,90,90,90,1,1,0,1554,0,1,0,1,106,106,106,106,106,106,106,0,0,1,0,1,0,0,0,0,0,100,0,0);
INSERT INTO items VALUES (15192,"#Translocator_Estrella","",70,1,6,1,111416,1,3,0,6,1,1,0,0,219,19993,0,0,200,900,"SUMCNIDAfgd",40,0,0,0,0,1,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,1.25,480,480,480,480,480,1,1,0,1176,0,1,0,1,297,297,297,297,297,297,297,0,0,1,0,1,0,0,0,0,0,100,0,0);
INSERT INTO items VALUES (20280,"#Translocator_Salsera","",70,1,6,1,111700,1,3,0,6,1,1,0,0,219,19992,0,0,200,800,"UMCNIDABfWOgd",40,0,0,0,0,1,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,0,1.25,105,105,105,105,105,0,1,0,11746,0,1,0,1,116,116,116,116,116,116,116,0,0,1,0,1,0,0,0,0,0,100,0,0);
The Ids should be OK, but I'm not totally sure, as the PEQ DB I looked at is and old one I have. If not, just up the ID. They may not add anyway(the npc_types entries), cause the columns on AXCLassic are different, you'd have to match/convert them to PEQ.
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 11:38 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3