Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Linux Servers

Support::Linux Servers Support forum for Linux EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-12-2018, 08:14 PM
Riklin
Hill Giant
 
Join Date: May 2003
Location: Tacoma, WA
Posts: 158
Default Linux Set Up Script - Some Questions

I managed to get your Linux script to work. I had some issues with mysql already being installed, and some password issue for ROOT, but finally got it to install. Amazing script btw!!!

Anyway, is there any kind of a recommended way to use those scripts that are in the server folder? I'm asking about when to use them, not how...

Best way to Start up the server?

In the old linux system TMUX was recommended. Is that still the case?

What about setting up static zones? I typically load 3 +1 separate eqlaunch process, 3 for static zones and one more for dynamic zones. How do I adjust the startup script to enable static zones?

I tried starting the server the way I used to (TMUX with 7 sessions, ./shared_memory ./world, ./eqlaunch first, ./eqlaunch second, ./eqlaunch third, ./eqlaunch zone, ./ucs, ./queryserv). It works sometimes, but was getting crashes when characters that were camped in dynamic zones tried to load. Characters to get to the character screen, but client crashed when trying to enter the game.

It does this server require different port forward settings than the old Linux setup did?

Well, there's my list...
That script probably saved me 2-3 days of effort to get all the necessary stuff installed and configured!


Thank you again for going to the effort to make those server setup scripts!
Riklin
Reply With Quote
  #2  
Old 06-14-2018, 11:01 PM
Riklin
Hill Giant
 
Join Date: May 2003
Location: Tacoma, WA
Posts: 158
Talking

I have spent the last 2 evenings trying new configurations and parameters, to get everything to work.

Regarding Port Forwarding, I ended up using the standard port forwarding with one exception. The correct ucs and mail port needs forwarded.

The ucs and mail port in the default Akka script setup uses port 7500. I set that port to 7778 like it used to be on my old server and that fixed this.

For mail and UCS to work you MUST use your REAL IP ADDRESS in your eqemu_config.json, not the lan pseudo one, if you want mail and UCS to work with any clients that are not on your local network.

I was able to get my old TMUX startup method working. The key difference here was to wait for 3 static zone launchers to finish loading their zones, then launch a separate launcher for the dynamic zones.

This setup script works really well! Now if I can just figure out how to get the PHPEditor to work...
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:50 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3