Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > OpenZone > Simple Client

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-04-2010, 04:37 PM
blmille2
Sarnak
 
Join Date: Apr 2007
Location: Austin, TX
Posts: 64
Default SimpleClient and EqEmu

Hello, All.

I am developing a new client and came across SimpleClient. I thought I found exactly what I wanted until I saw the LS packaged with it that said there was no encryption.

That lead me to wonder if it can connect to the eqemu Login Server (you know--the one at eqemulator.net).

I'm stuck at the authentication part of the client and have found that the encryption part is wrapped up in DLLs.

Can someone please tell me how to get authentication with the Login Server (at eqemulator.net)?

Also, is SimpleClient limited to OpenZone-created zones or can it load zones from Everquest, too?

Thanks!

Brandon
Reply With Quote
  #2  
Old 08-06-2010, 12:35 PM
Windcatcher
Demi-God
 
Join Date: Jan 2002
Posts: 1,175
Default

SimpleClient has its own login protocol, and Doodman added support to the EQEmu LS for it a long time ago. It doesn't need to know the live client's encryption scheme.

The client isn't architecturally limited to OpenZone zones, but I've chosen not to release an implementation for parsing WLD zones.This is partially because I want to provide an incentive for people to create their own zones and partially because it leaves absolutely no room for anyone at SOE to complain.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-27-2010, 05:45 PM
blmille2
Sarnak
 
Join Date: Apr 2007
Location: Austin, TX
Posts: 64
Default Hmmmm

I wonder if I could piggyback my login off of SimpleClient protocol.

Is that okay with you guys?

I just need a way to establish a connection with the server.

Thanks!

Brandon
Reply With Quote
  #4  
Old 08-30-2010, 12:22 PM
blmille2
Sarnak
 
Join Date: Apr 2007
Location: Austin, TX
Posts: 64
Default

Anyone had time to think about this?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-31-2010, 04:48 PM
blmille2
Sarnak
 
Join Date: Apr 2007
Location: Austin, TX
Posts: 64
Default

What port does the eqemu LS use when using SimpleClient to connect?

I see that the INI i got from SimpleClient uses 5999, but I thought that was for SoD clients.
Also, do you have a pointer to a place with SimpleClient authentication documentation?



Thanks!

Brandon
Reply With Quote
  #6  
Old 09-07-2010, 02:23 PM
blmille2
Sarnak
 
Join Date: Apr 2007
Location: Austin, TX
Posts: 64
Default

Can someone please explain what I need to do in order to use the SimpleClient authentication method already in place on the LS?

Thanks!
Reply With Quote
  #7  
Old 09-07-2010, 02:33 PM
Derision
Developer
 
Join Date: Feb 2004
Location: UK
Posts: 1,540
Default

I think there are only two people on the planet who can answer that, Windcatcher, and Doodman (who I don't believe has been active on these boards for a very long time).
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 11:05 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3