Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Development > Development::Development

Development::Development Forum for development topics and for those interested in EQEMu development. (Not a support forum)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-09-2017, 01:46 PM
noudess
Discordant
 
Join Date: Sep 2012
Location: Upstate NY
Posts: 254
Default Item creation question

I created a new item and the GUI has an "Item Informartion:" section that I am unfamiliar with. I didn't see a spot in the db that looked like I needed to fill in with something. In fact looking quickly, I don't see any items with this on the GUI. What is it?

Reply With Quote
  #2  
Old 01-09-2017, 02:41 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,188
Default

What is your `charmfileid` for the item?
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #3  
Old 01-09-2017, 02:54 PM
noudess
Discordant
 
Join Date: Sep 2012
Location: Upstate NY
Posts: 254
Default

charmfielid: 0
charmfile: <blank>
Reply With Quote
  #4  
Old 01-09-2017, 03:03 PM
noudess
Discordant
 
Join Date: Sep 2012
Location: Upstate NY
Posts: 254
Default

Changed charmfile to "Blank" and it fixes it, but what other field is making GUI check that field? charmfileid=0.

Thanks!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-09-2017, 03:23 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,188
Default

You can take a look at `book` and see what that's set to..


Not up on the specifics of how that field should be set atm...

I know that empty character slots used to require an 'Empty' tag in Titanium..whereas newer one just send active ones..could be similar?
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #6  
Old 01-09-2017, 04:26 PM
noudess
Discordant
 
Join Date: Sep 2012
Location: Upstate NY
Posts: 254
Default

Just FYI: book is 0 as well. I compared the item to several similar items and can't find the reason. I suppose maybe charmfileid had like a blank in it? I should go back to a backup and see if it was something like a space character.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-09-2017, 05:07 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,188
Default

See if you can insert a '\0' into the `charmfile` field to ensure that the query is properly aligned. (Might be returning a null and throwing off the assignments?)

Don't forget to rerun shared_memory
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 12:10 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3