Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > General > General::News

General::News EQemu news posts.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-05-2015, 08:11 PM
Akkadius's Avatar
Akkadius
Administrator
 
Join Date: Feb 2009
Location: MN
Posts: 1,850
Default UPDATED: Approved Akka's Repack Update 8-26-2015

If you are using my repack, and you want to update your server software, there is no current automatic way, but I have stable binaries built and approved through testing here:

UPDATED (8-26-2015) STABLE (From 2-13-2015)
http://wiki.eqemulator.org/l/wa/file...015_stable.rar

To Update
  • Go to your server folder
  • Backup all of your .exe's (Just incase)
  • Extract the .rar into your server folder and overwrite the .exe's if necessary
  • Run world.exe
  • It will pull down a database upgrade script which will prompt you to update your database
  • Backup your database with option 1) (To be safe)
  • Once that is done, choose option 3 to stage updates so it can figure out which updates need to be ran
  • Run option 3) again to apply the updates
  • Run option 5) to pull down latest opcodes
  • Option 0) to exit
  • Close world, use your server start .bat as normal
  • Done, enjoy all the fixes and stability changes as of 8-26-2015 as well as RoF2

This will also work for all other windows installs.

Perl version 5.12.3
No bots enabled
__________________

Last edited by Akkadius; 08-26-2015 at 02:24 PM..
Reply With Quote
  #2  
Old 02-05-2015, 10:51 PM
Toony's Avatar
Toony
Sarnak
 
Join Date: Jul 2009
Location: USA
Posts: 71
Default

Thanks Akkadius, looking forward to giving it a go this weekend.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-06-2015, 05:41 AM
dagulus2
Hill Giant
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 176
Default

Quote:
Originally Posted by Akkadius View Post
[*]Run option 5) to pull down latest opcodes
Does this actually work? Mine always crashes out at the underfoot patch saying that the file cannot be found and I now longer have a connection to the internet.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-06-2015, 12:59 PM
epilz
Hill Giant
 
Join Date: Sep 2013
Posts: 247
Default

Nice work Akkadius
Reply With Quote
  #5  
Old 02-06-2015, 08:09 PM
Toony's Avatar
Toony
Sarnak
 
Join Date: Jul 2009
Location: USA
Posts: 71
Default

That was so insanely easy, worked like a charm, thanks Akka!
Reply With Quote
  #6  
Old 02-07-2015, 03:47 PM
Cassieze
Sarnak
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 35
Default

Probably something to do with how I installed but I am getting an error Missing DB update #### 'blabla.sql' for everything; however they are put into a folder called C:\EQ\EQEmuServer\db_update.

It was able to find whats missing but not actually apply them. Hopefully (I am assuming they will because why wouldnt they? It seems like they just cant be found) they work manually but will have to try later

The opcodes worked fine.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-09-2015, 01:19 PM
Bandor
Hill Giant
 
Join Date: May 2014
Posts: 209
Default

Quote:
Originally Posted by Cassieze View Post
Probably something to do with how I installed but I am getting an error Missing DB update #### 'blabla.sql' for everything; however they are put into a folder called C:\EQ\EQEmuServer\db_update.

It was able to find whats missing but not actually apply them. Hopefully (I am assuming they will because why wouldnt they? It seems like they just cant be found) they work manually but will have to try later

The opcodes worked fine.
Im getting same reaction. I see all the updates in db_updates aswell. Opcodes worked fine just wont source the new stuff,says it can't find it.
__________________
Owner and Developer - Everquest: A New World
Reply With Quote
  #8  
Old 02-09-2015, 02:29 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,244
Default

When the menu comes up, do you press 3? Then, 3 again to actually apply them?
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #9  
Old 02-09-2015, 03:12 PM
Bandor
Hill Giant
 
Join Date: May 2014
Posts: 209
Default

Yes. It then responds saying unable to find the updates. Though it clearly tells me theres 57 needed.
__________________
Owner and Developer - Everquest: A New World
Reply With Quote
  #10  
Old 02-09-2015, 06:26 PM
Bandor
Hill Giant
 
Join Date: May 2014
Posts: 209
Default

Tried sourcing manually via CMD and it tells me unable to open file. Trying to do it via HiediSQL and have only got 1 query to run so far,rest give me errors for duplicate names and such.
__________________
Owner and Developer - Everquest: A New World
Reply With Quote
  #11  
Old 02-10-2015, 08:37 AM
utbbop
Sarnak
 
Join Date: May 2009
Location: Mentor
Posts: 58
Default

Followed instructions VERBATIM.

Worked like a charm, no issues whatsoever.

Thanks much for the instructions/walk-through Akka!!!!!!
Reply With Quote
  #12  
Old 02-10-2015, 10:51 AM
Bandor
Hill Giant
 
Join Date: May 2014
Posts: 209
Default

No luck on my end. I do wonder however, The CMD prompt says its looking for Xampp whereas I dont use xampp is have MariaDB. Could this be my problem?

Wouldnt allow me to source the updates automatically or manually. Followed the instructions to the T.
__________________
Owner and Developer - Everquest: A New World
Reply With Quote
  #13  
Old 02-12-2015, 12:10 AM
Akkadius's Avatar
Akkadius
Administrator
 
Join Date: Feb 2009
Location: MN
Posts: 1,850
Default

If you're having MYSQL path issues (Update script), make sure you set your path to the correct value. Make sure you're only adding this, not erasing the rest of the path variables

C:\Program Files\MariaDB 10.0\bin

http://www.howtogeek.com/118594/how-...d-line-access/
__________________
Reply With Quote
  #14  
Old 02-14-2015, 09:08 AM
Rainne
Fire Beetle
 
Join Date: May 2010
Posts: 2
Default

I tried this on a new install and got the following errors.

I can log into my world and create a character.

Should I be concerned?

Code:
Running Update: 9062 - 2014_12_15_multiple_table_updates.sql
ERROR 1060 (42S21) at line 16: Duplicate column name 'aug_6'
Running Update: 9063 - 2014_12_24_npc_types_update.sql
Running Update: 9064 - 2014_12_24_npc_types_table_update.sql
Running Update: 9065 - 2014_12_26_merc_weaponinfo_table_update.sql
ERROR 1051 (42S02) at line 2: Unknown table 'vwmercnpctypes'
Running Update: 9066 - 2014_12_31_npc_types_default_values_update.sql
Reading manifest...

DB up to date with: 9000 - '2013_02_18_Merc_Rules_and_Tables.sql'
DB up to date with: 8000 - 'mercs.sql'

No updates need to be run...
Setting Database to Binary Version (9075
[Crash] EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION) if not already...

ERROR 1064 (42000) at line 1: You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MariaDB server version for the right syntax to use near '[Crash] EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION' at line 2
Reply With Quote
  #15  
Old 02-14-2015, 04:41 PM
Akkadius's Avatar
Akkadius
Administrator
 
Join Date: Feb 2009
Location: MN
Posts: 1,850
Default

Delete your db_version table in your database and start over. I don't know how in the hell you ran into that.

Code:
DROP TABLE `db_version`;
__________________
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:08 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3