EQEmulator Forums

EQEmulator Forums (https://www.eqemulator.org/forums/index.php)
-   Development::Bots (https://www.eqemulator.org/forums/forumdisplay.php?f=676)
-   -   EQoffline, bots and more.. (https://www.eqemulator.org/forums/showthread.php?t=22667)

nicholasjohn 10-06-2008 09:38 AM

Quote:

Originally Posted by cubber (Post 157802)
You need to edit your makefiles to include the bot code.

1. Change the following in zone/makefile:

Code:

DFLAGS=-DEQDEBUG=5 -DCATCH_CRASH -DNO_PIDLOG -DSHAREMEM -DSPELL_EFFECT_SPAM -DFIELD_ITEMS -DCOMBINED -DAPP_OPCODE_SIZE=2 -Di386
to:

Code:

DFLAGS=-DEQDEBUG=5 -DCATCH_CRASH -DNO_PIDLOG -DSHAREMEM -DSPELL_EFFECT_SPAM -DFIELD_ITEMS -DCOMBINED -DAPP_OPCODE_SIZE=2 -Di386 -DEQBOTS
2. Then change the following in zone/makefile.common

Code:

../common/guild_base.o guild_mgr.o
to:

Code:

../common/guild_base.o guild_mgr.o task.o raids.o botRaids.o botAI.o petAI.o
3. run make

ok I did steps 1 and 2 not quite sure what you meant by step 3 ?
But i still do not have bots enabled for some reason.
Thanks in advanced for any help

Angelox 10-06-2008 09:42 AM

Congdar;

How do you feel about adding a few more spells as bot commands?

#bot groupwolf ( don't always want to be a wolf)
#bot levitate (I hate bobbin' around like a cork in a pond all the time)
#bot seeinv (I don't even know if this is needed at all, but it takes up a buff slot)

cubber 10-06-2008 09:44 AM

Nicholasjohn:

step 3. is how you compile the source on linux. Not sure what you need to do for a windows compile.

Angelox:

I agree, I do notice that when I summon support type bots I get hit with alot of junk buffs first and never seem to have room for the good stuff.

I have levetating as a monk! That is why we have safe fall =P

Congdar 10-06-2008 09:50 AM

Quote:

Originally Posted by Angelox (Post 157808)
Congdar;

How do you feel about adding a few more spells as bot commands?

#bot groupwolf ( don't always want to be a wolf)
#bot levitate (I hate bobbin' around like a cork in a pond all the time)
#bot seeinv (I don't even know if this is needed at all, but it takes up a buff slot)

I've added some, but I'm trying to add ones that can't be easily acquired other ways. Levitate and see invis can be found on items, or if you have a wizard bot you can get levitate. I'm confused with what you have in the () you want these commands to make is so you don't lev or wolf or seeinv?
Quote:

Originally Posted by cubber (Post 157809)
step 3. is how you compile the source on linux. Not sure what you need to do for a windows compile.

see post #750

nosfentora 10-06-2008 10:11 AM

Thanks Congdar - and keep up the good work!

Andrew80k 10-06-2008 10:56 AM

Quote:

Originally Posted by Congdar (Post 157805)
Hopefully all the spells will be fully supported one day. Are you sure about the assist thing? You attack and they just stand there? Maybe you have them in 'guard' mode. You must use the follow command to get them to assist you again after using guard or enraged commands.

Yeah, I don't usually use the guard command as I move far too fast for all that. It's interesting. They'll follow me around and sit there while I get the crap beat out of me by 6 or 7 mobs. You know Rangers, we're not happy unless there are plenty of mobs. I have to tell them to attack each mob in turn. As long as I tell them to, they'll happily go about their business. It's like having an employee with no initiative. :)

By the way, I did notice one other thing. My Paladin was critting in the 8k's. Now he's got pretty damn good gear and all but that still seems a little high for a Paladin. And that may not be a BOT thing either. Maybe general issue.

Congdar 10-06-2008 11:23 AM

not sure what your issue is, testing just now my bots assist me without having to do anything.

nicholasjohn 10-06-2008 11:29 AM

Quote:

Originally Posted by Andrew80k (Post 157812)
Yeah, I don't usually use the guard command as I move far too fast for all that. It's interesting. They'll follow me around and sit there while I get the crap beat out of me by 6 or 7 mobs. You know Rangers, we're not happy unless there are plenty of mobs. I have to tell them to attack each mob in turn. As long as I tell them to, they'll happily go about their business. It's like having an employee with no initiative. :)

By the way, I did notice one other thing. My Paladin was critting in the 8k's. Now he's got pretty damn good gear and all but that still seems a little high for a Paladin. And that may not be a BOT thing either. Maybe general issue.

I noticed the same thing just now, they will not assist until i use the #bot group order attack. They just stand around and never get in the fight.

Congdar 10-06-2008 12:07 PM

strange, like I said... I'm not seeing this problem. anything else you can tell me? Are your bots in a group? Is their gear equipped?

Andrew80k 10-06-2008 12:22 PM

Quote:

Originally Posted by Congdar (Post 157817)
strange, like I said... I'm not seeing this problem. anything else you can tell me? Are your bots in a group? Is their gear equipped?

Yep, equipped, in the group, working great except for the assist thing. I'm running on FC8 Linux. Compiled no problems. Can't think of anything that would cause them to not assist either, especially since you say they are working for you. Last version I ran they assisted me no problem though. So /em shrugs. At work now so really can't play with it. Maybe I'll try to throw a debug message or two in it to give some more feedback later on.

Congdar 10-06-2008 12:27 PM

what version are you using? check the date on your zip file and/or exe's. There may be a newer version. there was a version up for a short time that had a follow bug in it.

nicholasjohn 10-06-2008 12:35 PM

Quote:

Originally Posted by Congdar (Post 157817)
strange, like I said... I'm not seeing this problem. anything else you can tell me? Are your bots in a group? Is their gear equipped?

bots have gear and grouped up, I made a more bots and tried no gear and still no assist. I just compiled from the SVN revision 54.

I'm doing the same things i did on the previous revision and it did work on that version.

Andrew80k 10-06-2008 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by nicholasjohn (Post 157824)
bots have gear and grouped up, I made a more bots and tried no gear and still no assist. I just compiled from the SVN revision 54.

I'm doing the same things i did on the previous revision and it did work on that version.

Yeah, same here. I'm on r52. Bots grouped and geared.

Congdar 10-06-2008 12:49 PM

I wonder if Angelox's name change broke it. but that's not till r54 /shrug

Andrew80k 10-06-2008 12:51 PM

Quote:

Originally Posted by Congdar (Post 157827)
I wonder if Angelox's name change broke it.

I'm not running that yet. I'm running the r52 which is prior to it.


All times are GMT -4. The time now is 11:14 PM.

Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.