Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Windows Servers

Support::Windows Servers Support forum for Windows EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #46  
Old 04-22-2014, 01:13 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,815
Default

Add this to your config file:

Code:
	<database>
		<host>127.0.0.1</host>
		<port>3306</port>
		<username>root</username>
		<password>PASSWORD</password>
		<db>peq</db>
	</database>

	<qsdatabase>
		<host>127.0.0.1</host>
		<port>3306</port>
		<username>root</username>
		<password>PASSWORD</password>
		<db>peq</db>
	</qsdatabase>
These are designed to be modular..even though, most people will only use one machine to run everything.


EDIT: I thought that had been added to the repo config file..
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #47  
Old 04-22-2014, 01:17 PM
Hockyplr
Sarnak
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 43
Default

It has been Uleat, I inadvertently deleted that section. I went back and looked in the original file...DOH!

Thanks man, I'll put this back in and try again!
Reply With Quote
  #48  
Old 04-22-2014, 01:53 PM
Hockyplr
Sarnak
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 43
Default

I believe the server is running, however, I do not see it on the server list here...

I have the following windows open, which others seem to have open as well, and they have the same issue. I did remove my account and password from the top of the config file, but my server still doesn't display. Ideas?

Image of the four windows open and "running" :

http://prntscr.com/3cew5r

My current Config file for reference:

Code:
<?xml version="1.0"?>
<server>
	<world>
		<shortname>DEQ</shortname>
		<longname>Deja EQ</longname>

		<!-- Only specify these two if you really think you need to.  (read: You don't) -->
		<!-- <address>some.server.com</address> -->
		<!-- <localaddress>192.168.0.5</localaddress> -->

		<!-- Loginserver information.  Defaults shown -->
		<loginserver>
			<host>login.eqemulator.net</host>
			<port>5998</port>
			<account></account>
			<password></password>
		</loginserver>

		<!-- Server status.  Default is unlocked -->
		<!--<locked/>-->
		<!-- <unlocked/> -->

		<!-- Sets the ip/port for the tcp connections.  Both zones and console (if enabled).  Defaults are shown -->
		<tcp ip="127.0.0.1" port="9000" telnet="disable"/>

		<!-- Sets the shared key used by zone/launcher to connect to world -->
		<key>some long random string</key>

		<!-- Enable and set the port for the HTTP service.  Defaults are shown -->
		<http port="9080" enabled="false" mimefile="mime.types" />
	</world>

	<!-- Chatserver (channels) information.  Defaults shown -->
	<chatserver>
		<host>channels.eqemulator.net</host>
		<port>7778</port>
	</chatserver>

	<!-- Mailserver (in-game mail) information.  Defaults shown -->
	<mailserver>
		<host>channels.eqemulator.net</host>
		<port>7778</port>
	</mailserver>

	<zones>
		<defaultstatus>20</defaultstatus>

		<!-- Sets port range for world to use to auto configure zones -->
		<ports low="7000" high="7100"/>
	</zones>

	<!-- Database configuration, replaces db.ini.  Defaults shown -->
	<database>
		<host>127.0.0.1</host>
		<port>3306</port>
		<username>root</username>
		<password>PASSWORD</password>
		<db>peq</db>
	</database>

	
	<qsdatabase>
		<host>127.0.0.1</host>
		<port>3306</port>
		<username>root</username>
		<password>PASSWORD</password>
		<db>peq</db>
	</qsdatabase>

	<!-- Launcher Configuration -->
	<launcher>
		<!-- <logprefix>logs/zone-</logprefix> -->
		<!-- <logsuffix>.log</logsuffix> -->
		<!-- <exe>zone.exe or ./zone</exe> -->
		<!-- <timers restart="10000" reterminate="10000"> -->
	</launcher>

	<!-- File locations.  Defaults shown -->
	<files>
		<!-- <spells>spells_us.txt</spells> -->
		<!-- <opcodes>opcodes.conf</opcodes> -->
		<!-- <logsettings>log.ini</logsettings> -->
		<!-- <eqtime>eqtime.cfg</eqtime> -->
	</files>
	<!-- Directory locations.  Defaults shown -->
	<directories>
		<!-- <maps>Maps</maps> -->
		<!-- <quests>quests</quests> -->
		<!-- <plugins>plugins</plugins> -->
	</directories>
</server>
Reply With Quote
  #49  
Old 04-22-2014, 03:01 PM
lerxst2112
Demi-God
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,743
Default

If you go back and look at the last config you posted before this you were using the wrong database name in the qsdatabase block.
Reply With Quote
  #50  
Old 04-22-2014, 03:53 PM
Hockyplr
Sarnak
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 43
Default

Okay no errors within the log files. I have the four windows, previously screen shot posted. the following are my MOST RECENT Config and Login files. I still do not see the server on the public list.

Config File:
Code:
<?xml version="1.0"?>
<server>
	<world>
		<shortname>DEQ</shortname>
		<longname>Deja EQ</longname>

		<!-- Only specify these two if you really think you need to.  (read: You don't) -->
		<!-- <address>some.server.com</address> -->
		<!-- <localaddress>192.168.0.5</localaddress> -->

		<!-- Loginserver information.  Defaults shown -->
		<loginserver>
			<host>login.eqemulator.net</host>
			<port>5998</port>
			<account></account>
			<password></password>
		</loginserver>

		<!-- Server status.  Default is unlocked -->
		<!--<locked/>-->
		<!-- <unlocked/> -->

		<!-- Sets the ip/port for the tcp connections.  Both zones and console (if enabled).  Defaults are shown -->
		<tcp ip="127.0.0.1" port="9000" telnet="disable"/>

		<!-- Sets the shared key used by zone/launcher to connect to world -->
		<key>some long random string</key>

		<!-- Enable and set the port for the HTTP service.  Defaults are shown -->
		<http port="9080" enabled="false" mimefile="mime.types" />
	</world>

	<!-- Chatserver (channels) information.  Defaults shown -->
	<chatserver>
		<host>channels.eqemulator.net</host>
		<port>7778</port>
	</chatserver>

	<!-- Mailserver (in-game mail) information.  Defaults shown -->
	<mailserver>
		<host>channels.eqemulator.net</host>
		<port>7778</port>
	</mailserver>

	<zones>
		<defaultstatus>20</defaultstatus>

		<!-- Sets port range for world to use to auto configure zones -->
		<ports low="7000" high="7100"/>
	</zones>

	<!-- Database configuration, replaces db.ini.  Defaults shown -->
	<database>
		<host>127.0.0.1</host>
		<port>3306</port>
		<username>root</username>
		<password>PASSWORD</password>
		<db>peq</db>
	</database>

	
	<qsdatabase>
		<host>127.0.0.1</host>
		<port>3306</port>
		<username>root</username>
		<password>PASSWORD</password>
		<db>peq</db>
	</qsdatabase>

	<!-- Launcher Configuration -->
	<launcher>
		<!-- <logprefix>logs/zone-</logprefix> -->
		<!-- <logsuffix>.log</logsuffix> -->
		<!-- <exe>zone.exe or ./zone</exe> -->
		<!-- <timers restart="10000" reterminate="10000"> -->
	</launcher>

	<!-- File locations.  Defaults shown -->
	<files>
		<!-- <spells>spells_us.txt</spells> -->
		<!-- <opcodes>opcodes.conf</opcodes> -->
		<!-- <logsettings>log.ini</logsettings> -->
		<!-- <eqtime>eqtime.cfg</eqtime> -->
	</files>
	<!-- Directory locations.  Defaults shown -->
	<directories>
		<!-- <maps>Maps</maps> -->
		<!-- <quests>quests</quests> -->
		<!-- <plugins>plugins</plugins> -->
	</directories>
</server>
Login.ini :
Code:
[database]
host = localhost
port = 3306
db = peq
user = root
password = MYPASSWORD
subsystem = MySQL

[options]
unregistered_allowed = TRUE
reject_duplicate_servers = FALSE
trace = TRUE
world_trace = FALSE
dump_packets_in = FALSE
dump_packets_out = FALSE
listen_port = 5998
local_network = 192.168.1.

[security]
plugin = EQEmuAuthCrypto
mode = 5

[Titanium]
port = 5998
opcodes = login_opcodes.conf

[SoD]
port = 5999
opcodes = login_opcodes_sod.conf

[schema]
account_table = tblLoginServerAccounts
world_registration_table = tblWorldServerRegistration
world_admin_registration_table = tblServerAdminRegistration
world_server_type_table = tblServerListType
Reply With Quote
  #51  
Old 04-23-2014, 01:24 AM
Hockyplr
Sarnak
 
Join Date: Aug 2013
Posts: 43
Default

Here is a screenshot of the log folder, does this help at all? I don't see anything about a login server...


http://prntscr.com/3cl0yi
Reply With Quote
  #52  
Old 04-24-2014, 02:24 PM
ckkyckky
Fire Beetle
 
Join Date: Apr 2014
Location: chianguangxi
Posts: 1
Thumbs down

what?system wrong
Reply With Quote
  #53  
Old 04-24-2014, 04:24 PM
lerxst2112
Demi-God
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,743
Default

Quote:
Originally Posted by Hockyplr View Post
Here is a screenshot of the log folder, does this help at all? I don't see anything about a login server...
Not surprising since you're not running your own login server. Any information about why world could not connect to the public login server would be in the world logs.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 04:54 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3