Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::General Support

Support::General Support Post all topics here having to do with errors while trying to connect to an EQEMu server but not about the setup/running of the Server itself.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 06-17-2019, 01:00 AM
Huppy
Dragon
 
Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Posts: 892
Default

This is what a (somewhat) normal cmake configure output looks like. Yellow highlights (paths) are for you to compare yours with.
Code:
The C compiler identification is MSVC 19.13.26129.0
The CXX compiler identification is MSVC 19.13.26129.0
Check for working C compiler: C:/Program Files (x86)/Microsoft Visual Studio/2017/Community/VC/Tools/MSVC/14.13.26128/bin/Hostx86/x86/cl.exe
Check for working C compiler: C:/Program Files (x86)/Microsoft Visual Studio/2017/Community/VC/Tools/MSVC/14.13.26128/bin/Hostx86/x86/cl.exe -- works
Detecting C compiler ABI info
Detecting C compiler ABI info - done
Check for working CXX compiler: C:/Program Files (x86)/Microsoft Visual Studio/2017/Community/VC/Tools/MSVC/14.13.26128/bin/Hostx86/x86/cl.exe
Check for working CXX compiler: C:/Program Files (x86)/Microsoft Visual Studio/2017/Community/VC/Tools/MSVC/14.13.26128/bin/Hostx86/x86/cl.exe -- works
Detecting CXX compiler ABI info
Detecting CXX compiler ABI info - done
Detecting CXX compile features
Detecting CXX compile features - done
Found ZLIB: E:/Source/dependencies/zlib_x86/lib/zdll.lib (found version "1.2.3") 
Found MySQL: E:/Source/dependencies/mysql_x86/lib/libmysql.lib  
Found Perl: C:/perl/bin/perl.exe (found version "5.12.3") 
Found PerlLibs: C:/perl/lib/CORE/perl512.lib (found version "5.12.3") 
Found SODIUM: E:/Source/dependencies/libsodium/Win32/Release/v140/dynamic/libsodium.lib  
Found Lua51: E:/Source/dependencies/luaj_x86/bin/lua51.lib (found version "5.1.4") 
Boost version: 1.67.0
CMake version: 3.10.3
Version: 4.0.0
Build type: RelWithDebInfo
Performing Test HAVE_STD_CPP11_FLAG
Performing Test HAVE_STD_CPP11_FLAG - Success
Performing Test FMT_CPP11_CMATH
Performing Test FMT_CPP11_CMATH - Success
Performing Test FMT_CPP11_UNISTD_H
Performing Test FMT_CPP11_UNISTD_H - Failed
Performing Test FMT_CPP11_SNPRINTF
Performing Test FMT_CPP11_SNPRINTF - Success
Performing Test HAVE_STD_GNUPP11_FLAG
Performing Test HAVE_STD_GNUPP11_FLAG - Failed
Performing Test SUPPORTS_VARIADIC_TEMPLATES
Performing Test SUPPORTS_VARIADIC_TEMPLATES - Success
Performing Test SUPPORTS_INITIALIZER_LIST
Performing Test SUPPORTS_INITIALIZER_LIST - Success
Performing Test SUPPORTS_ENUM_BASE
Performing Test SUPPORTS_ENUM_BASE - Success
Performing Test SUPPORTS_TYPE_TRAITS
Performing Test SUPPORTS_TYPE_TRAITS - Success
Performing Test SUPPORTS_USER_DEFINED_LITERALS
Performing Test SUPPORTS_USER_DEFINED_LITERALS - Success
Looking for open
Looking for open - found
Found OpenSSL: optimized;E:/Source/dependencies/openssl_x86/lib/VC/libeay32MD.lib;debug;E:/Source/dependencies/openssl_x86/lib/VC/libeay32MDd.lib (found version "1.0.1c") 
Configuring done
__________________
Everyday I wake up with a whole new attitude ....
Reply With Quote
  #17  
Old 06-17-2019, 04:14 AM
Stubbay
Sarnak
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 51
Default

HTML Code:
Selecting Windows SDK version 10.0.16299.0 to target Windows 10.0.17134.
Could NOT find Lua51 (missing: LUA_LIBRARIES LUA_INCLUDE_DIR) 
Boost version: 1.53.0
CMake version: 3.11.2
Version: 4.0.0
Build type: RelWithDebInfo
CMake Error at C:/Program Files/CMake/share/cmake-3.11/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:137 (message):
  Could NOT find OpenSSL, try to set the path to OpenSSL root folder in the
  system variable OPENSSL_ROOT_DIR (missing: OPENSSL_CRYPTO_LIBRARY) (found
  version "1.0.1h")
Call Stack (most recent call first):
  C:/Program Files/CMake/share/cmake-3.11/Modules/FindPackageHandleStandardArgs.cmake:378 (_FPHSA_FAILURE_MESSAGE)
  C:/Program Files/CMake/share/cmake-3.11/Modules/FindOpenSSL.cmake:379 (find_package_handle_standard_args)
  loginserver/CMakeLists.txt:30 (FIND_PACKAGE)


CMake Error: The following variables are used in this project, but they are set to NOTFOUND.
Please set them or make sure they are set and tested correctly in the CMake files:
LUA_INCLUDE_DIR (ADVANCED)
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/common
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/common
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/luabind
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/luabind
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/libuv
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/libuv
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/format
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/format/fmt
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/format/fmt
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/recast
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/libs/recast
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/shared_memory
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/shared_memory
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/world
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/world
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/zone
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/zone
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/ucs
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/ucs
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/queryserv
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/queryserv
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/eqlaunch
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/eqlaunch
   used as include directory in directory D:/EQ_Dev_Server/server/loginserver
LUA_LIBRARY (ADVANCED)
    linked by target "zone" in directory D:/EQ_Dev_Server/server/zone

Configuring incomplete, errors occurred!
See also "D:/EQ_Dev_Server/server/Build/CMakeFiles/CMakeOutput.log".
See also "D:/EQ_Dev_Server/server/Build/CMakeFiles/CMakeError.log".

Same thing after trying with an earlier version. I'm even telling it the folder paths, and still getting these errors. I'm wondering if I should open up a new thread for this error, specifically.

I've done this with a fresh folder, DL's, etc, about 6 or 7 times, now. I even took the files directly from the "Ground Up Windows" wiki page, and then supplemented the missing files with the "Windows Dependency" zip, because that page is incomplete.

Dependencies folder:



And I'm a little embarrassed to ask, after bouncing back and forth with you guys, for two days; but what does this whole process accomplish? What is it ultimately used for? When will I need this to be in working shape?

Edit: Huppy, Your reply popped up after I submitted this one. Thank you for this addition. I'll use it right away!
Reply With Quote
  #18  
Old 06-17-2019, 08:57 AM
Huppy
Dragon
 
Join Date: Oct 2010
Location: Canada
Posts: 892
Default

Quote:
Originally Posted by Stubbay View Post
what does this whole process accomplish? What is it ultimately used for?
Sorry Stubbay, I don't know why you were interested in compiling your own binaries, but it's not necessary to run your own server. You can download updated binaries, through your server update script, rather than going through all of this. I looked back on this thread to see how you got on this track and noticed someone made a suggestion, which you obviously followed.
__________________
Everyday I wake up with a whole new attitude ....
Reply With Quote
  #19  
Old 06-18-2019, 09:31 PM
Stubbay
Sarnak
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by Huppy View Post
Sorry Stubbay, I don't know why you were interested in compiling your own binaries, but it's not necessary to run your own server. You can download updated binaries, through your server update script, rather than going through all of this. I looked back on this thread to see how you got on this track and noticed someone made a suggestion, which you obviously followed.
Sorry to take so long to reply, I took a day away from this. So, this process isn't necessary (or perhaps, no longer is), even if I want to run a modded server? Private or public?
Reply With Quote
  #20  
Old 06-18-2019, 10:08 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,687
Default

If you want to mod only your database and scripts, it is not necessary.

If you want to mod hard-coded server behaviors, it is necessary.

Not all custom servers mod their server code.
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
  #21  
Old 06-18-2019, 11:46 PM
Stubbay
Sarnak
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 51
Default

Quote:
Originally Posted by Uleat View Post
If you want to mod only your database and scripts, it is not necessary.

If you want to mod hard-coded server behaviors, it is necessary.

Not all custom servers mod their server code.
I'd like to restrict the expansions, as well as make some modifications to a few classes... Potentially, even adding a few new abilities. Are these things that would require me to mod the server code?

Some of it appears to be available through the EOC, which I'm trying to figure out.
Reply With Quote
  #22  
Old 10-31-2019, 01:10 PM
Kronik420
Fire Beetle
 
Join Date: Oct 2019
Posts: 1
Default Not sure if this will help.

Ok I really suck at this stuff and it took me forever to successfully compile my first database. I can tell you that when I used github I had to get bash on my submodules as well or before I was successful. After getting your dependencies from github you need to rightclick on you submodules and getbash. Then run "gitbash submodule init" then "gitbash submodule update". After doing this I compiled successfully.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 03:22 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3