Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::General Support

Support::General Support Post all topics here having to do with errors while trying to connect to an EQEMu server but not about the setup/running of the Server itself.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-14-2022, 03:55 AM
Thundertwig
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2022
Posts: 2
Default *** ERROR: WorldAuthenticate has failed after attempting to connect.

Hoping to get a few more eyes on this issue in hopes to get a resolution.

I'm attempting to play on Project VZTZ server and I have followed his install instructions using their patcher program to download the RoF2 client.

I've spoken with the GM and was told the patcher & game server run from same device / IP so since I am able to get the download I am getting to him/it.

He also stated he has ICMP turned off so I can see why I can't ping the server, but when I do a trace route it fails to connect fully there and drop on a hope on his ISP (17 54 ms 54 ms 62 ms 208.94.92.177) {tracert eqemu.vztz.org - server IP eqemu.vztz.org [208.94.91.29]}

VZTZ Gm is able to ping & trace to my home IP - though it takes a different route then me to him.

from the dbg.txt log file I constantly get when going to VZTZ server.

[Fri Jan 14 01:15:34 2022]00041:Networking: using port [63504].
[Fri Jan 14 01:15:34 2022]00042:Networking: Connection Established [1]
[Fri Jan 14 01:16:34 2022]00043:*** WorldAuthenticate. Error connecting to eqemu.vztz.org:9000 [clientisconnectReasonConnectFail,serverisconne ctReasonNone]

[Fri Jan 14 01:16:34 2022]00044:Networking: Connection Closed [0] with 0 pending bytes.
[Fri Jan 14 01:16:34 2022]00045:*** ERROR: WorldAuthenticate has failed after attempting to connect.


I am however able to connect to the VoG server using the RoF2 client there & fully made a toon & hit PoK once I selected that toon for login. I am able to reach VoQ using both the new ID I made under loginserver on EQemu & older login I made back on P99. So I am at a loss when I try to connect to VZTZ here. I do get server select screen just fine so its not a login name/password issue.

The client seems to try to connect to the VZTZ server specifically there and then just time out and drops back to the main login screen. If I try to go back into server select there it reads 1017 error about needing to re-patch by I can confirm I've run the patcher a multitude of times and I'm still coming up with same issue.

I even recently resulted in booting into safe mode with networking & it still produced same result.

Last possible suggestion I have purposed to me that is untested yet is speaking with ISP & checking for any port blocking (specifically in 9000 to 10000 range).


Any thoughts why I keep failing to connect? Is it something server side?

I promise I'm COVID free, its okay to have handshake! HELL I'll bring the hand sanitizer for both of us, just accept?
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 05:13 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3