Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Linux Servers

Support::Linux Servers Support forum for Linux EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-13-2020, 06:52 AM
unhing3d
Fire Beetle
 
Join Date: Apr 2020
Posts: 7
Question Own login server problems connecting remotely

EDIT: Okay i posted this before I checked again after I added the UDP ports last night. The login server worked so if anyone else is at this point as is struggling try enabling the UDP ports on your firewall as well!

I have opened the following ports on my firewall:

Allow All TCP/UDP 5998

Allow All TCP/UDP 5999

Allow All TCP/UDP 7100-7500

Allow All TCP/UDP 7778

Allow All TCP/UDP 9000

Allow All TCP/UDP 9001

Allow All TCP/UDP 9080

My eqemu_config.json

Code:
{
   "server" : {
      "chatserver" : {
         "host" : "",
         "port" : "7778"
      },
      "database" : {
         "db" : "eq",
         "host" : "localhost",
         "password" : "password",
         "port" : "3306",
         "username" : "equser"
      },
      "mailserver" : {
         "host" : "",
         "port" : "7778"
      },
      "qsdatabase" : {
         "db" : "eq",
         "host" : "localhost",
         "password" : "password",
         "port" : "3306",
         "username" : "equser"
      },
      "webinterface" : {
         "port" : "9081"
      },
      "world" : {
	 "address" : "external IP of server",
         "http" : {
            "enabled" : "false",
            "mimefile" : "mime.types",
            "port" : "9080"
         },
         "key" : "key",
	 "localaddress" : "127.0.0.1",
         "loginserver2" : {
            "account" : "",
            "host" : "external IP of server",
            "legacy" : "0",
            "password" : "",
            "port" : "5998"
         },
        
         "longname" : "New Server",
         "shortname" : "NS",
         "tcp" : {
            "ip" : "127.0.0.1",
            "port" : "9001"
         },
         "telnet" : {
            "enabled" : "true",
            "ip" : "0.0.0.0",
            "port" : "9000"
         }
      },
      "zones" : {
         "defaultstatus" : "0",
         "ports" : {
            "high" : "7400",
            "low" : "7000"
         }
      }
   }
}
My login.json

Code:
{
   "account" : {
      "auto_create_accounts" : true
   },
   "client_configuration" : {
      "sod_opcodes" : "login_opcodes_sod.conf",
      "sod_port" : 5999,
      "titanium_opcodes" : "login_opcodes.conf",
      "titanium_port" : 5998
   },
   "database" : {
      "db" : "eq",
      "host" : "127.0.0.1",
      "password" : "password",
      "port" : "3306",
      "user" : "equser"
   },
   "logging" : {
      "dump_packets_in" : false,
      "dump_packets_out" : false,
      "trace" : false,
      "world_trace" : false
   },
   "security" : {
      "allow_password_login" : true,
      "allow_token_login" : true,
      "mode" : 14
   },
   "web_api" : {
      "enabled" : true,
      "port" : 6000
   },
   "worldservers" : {
      "reject_duplicate_servers" : false,
      "unregistered_allowed" : true
   }
}
When the server with login script is started there are no errors and all open ports apart from 5998 respond externally however when I open the eq client (with the correct external server ip and port in eqhost.txt) and try to login it gives me the message that the login server is not responding.

Any help would be much appreciated thank you.
Reply With Quote
  #2  
Old 10-21-2020, 08:58 AM
hayward6
Forum Guide
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 455
Default

Did you figure this out? Yeah yeah I know this is an old question... sorry. Your config looks screwy in a couple places as written. I would backup this config and then replace it with a clean one.
__________________
Sayin Silverwolf
Server Op of The Sandbox (Non-Legit)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:10 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3