Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Windows Servers

Support::Windows Servers Support forum for Windows EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-01-2017, 04:38 PM
Nightrider84's Avatar
Nightrider84
Discordant
 
Join Date: Aug 2010
Location: Colorado
Posts: 410
Default Private login server

So I finally got the client to login correctly for public but The private login shows a new client connection but the client cant see the private login server on the list. So im going to try and use my old privatelogin.exe as a temporary fix but im just unsure if its the compile itself thats messed up or my config file. Can someone running a private login on the new compile just compare it to mine and let me know if I have a setting wrong.


EDIT I can confirm that my old compile for my login server works correctly.
<?xml version="1.0"?>
<server>
<world>
<shortname>****</shortname>
<longname>Secrets of Faydwer</longname>

<!-- Only specify these two if you really think you need to. (read: You don't) -->
<address>**************</address> -->
<localaddress>192.168.1.105</localaddress> -->

<!-- Loginserver information. add Admin and Password for private login to show up --->
<loginserver1>
<host>192.168.1.105</host>
<port>5998</port>
<account>*****</account>
<password>*****</password>
</loginserver1>
<loginserver2>
<legacy>1</legacy>
<host>login.eqemulator.net</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver2>

<!-- Server status. Default is unlocked -->
<!--<locked/>-->
<!-- <unlocked/> -->

<!-- Sets the ip/port for the tcp connections. Both zones and console (if enabled). Defaults are shown -->
<tcp ip="192.168.1.105" port="9001"></tcp>
<telnet enable="true" ip="192.168.1.105" port="9000"></telnet>

<!-- Sets the shared key used by zone/launcher to connect to world -->
<key>some long random string</key>

<!-- Enable and set the port for the HTTP service. Defaults are shown -->
<http port="9080" enabled="true" mimefile="mime.types" />
</world>

<!-- Chatserver (channels) information. Defaults shown -->
<chatserver>
<host>192.168.1.105</host>
<port>7778</port>
</chatserver>

<!-- Mailserver (in-game mail) information. Defaults shown -->
<mailserver>
<host>192.168.1.105</host>
<port>7778</port>
</mailserver>

<zones>
<defaultstatus>0</defaultstatus>

<!-- Sets port range for world to use to auto configure zones -->
<ports low="7000" high="7200"/>
</zones>

<!-- Database configuration, replaces db.ini. Defaults shown -->
<database>
<host>127.0.0.1</host>
<port>3306</port>
<username>****</username>
<password>****</password>
<db>peq</db>
</database>

<qsdatabase>
<host>127.0.0.1</host>
<port>3306</port>
<username>****</username>
<password>****</password>
<db>peq</db>
</qsdatabase>

<!-- Launcher Configuration -->
<launcher>
<!-- <logprefix>logs/zone-</logprefix> -->
<!-- <logsuffix>.log</logsuffix> -->
<!-- <exe>zone.exe or ./zone</exe> -->
<!-- <timers restart="10000" reterminate="10000"> -->
</launcher>

<!-- File locations. Defaults shown -->
<files>
<!-- <spells>spells_us.txt</spells> -->
<!-- <opcodes>opcodes.conf</opcodes> -->
<!-- <logsettings>log.ini</logsettings> -->
<!-- <eqtime>eqtime.cfg</eqtime> -->
</files>
<!-- Directory locations. Defaults shown -->
<directories>
<!-- <maps>Maps</maps> -->
<!-- <quests>quests</quests> -->
<!-- <plugins>plugins</plugins> -->
</directories>
</server>
__________________
__________________
Supernova - GM/Developer
"Secrets of Faydwer"
Reply With Quote
  #2  
Old 06-02-2017, 12:07 AM
kokey98
Hill Giant
 
Join Date: Dec 2012
Location: terra firma
Posts: 131
Default

<tcp ip="127.0.0.1" port="9001" telnet="enable"/>
<telnet ip="0.0.0.0" port="9000" enabled="true"/>
<http port="9080" enabled="true" mimefile="mime.types" />

telnet syntax is different than yours.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-02-2017, 08:17 AM
provocating's Avatar
provocating
Demi-God
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,175
Default

Private login server running on the same machine or vm? Did you already change your client host name to the private or public ip of the server where the loginserver is running?
Reply With Quote
  #4  
Old 06-02-2017, 12:23 PM
Nightrider84's Avatar
Nightrider84
Discordant
 
Join Date: Aug 2010
Location: Colorado
Posts: 410
Default

So the Private login is on the same machine. not not sure what you mean by your second question provocating.
Also I changed the sytax to see if that made a difference and it didn't. Tried it with both my local ip address and 127.0.0.1

<address>gamegenie.servebeer.com</address> -->
<localaddress>192.168.1.105</localaddress> -->

<!-- Loginserver information. add Admin and Password for private login to show up --->
<loginserver1>
<host>192.168.1.105</host>
<port>5998</port>
<account>****</account>
<password>*****</password>
</loginserver1>
<loginserver2>
<legacy>1</legacy>
<host>login.eqemulator.net</host>
<port>5998</port>
<account></account>
<password></password>
</loginserver2>

<!-- Server status. Default is unlocked -->
<!--<locked/>-->
<!-- <unlocked/> -->

<!-- Sets the ip/port for the tcp connections. Both zones and console (if enabled). Defaults are shown -->
<tcp ip="127.0.0.1" port="9001" telnet="enable"/>
<telnet ip="127.0.0.1" port="9000" enabled="true"/>
__________________
__________________
Supernova - GM/Developer
"Secrets of Faydwer"
Reply With Quote
  #5  
Old 06-02-2017, 01:17 PM
kokey98
Hill Giant
 
Join Date: Dec 2012
Location: terra firma
Posts: 131
Default

the only other thing different for me is the chatserver/mailserver, then...

i only have the <port> portion for each of those... i didn't set/edit those, should be what's in the default xml file. (actually reverted back to that as you'll read below)

i did put my local address in for the chatserver/mailserver portions as you do and the server wouldn't load.. but i have no 'chatserver etc' if one is required outside the normal eqemu/loginserver compiles.

i don't have mine open to public, so there are some differences for that at top of your config file.

simplify it so that it does load.. .strip it back to default, if necessary... then slowly add whatever custom you do from default until it won't load... then you know that's the hiccup, or possibly 1 of 'them'. if more, you'll find them as you add the custom stuff one thing at a time.
Reply With Quote
  #6  
Old 06-02-2017, 02:58 PM
provocating's Avatar
provocating
Demi-God
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 2,175
Default

Quote:
Originally Posted by Nightrider84 View Post
So the Private login is on the same machine. not not sure what you mean by your second question provocating.
Also I changed the sytax to see if that made a difference and it didn't. Tried it with both my local ip address and 127.0.0.1
Okay, so if the client, worldserver and loginserver is all on the same machine, yes just use 127.0.0.1

Code:
                <loginserver1>
                        <host>127.0.0.1</host>
                        <port>5998</port>
                        <account>admin</account>
                        <password>password</password>
                </loginserver1>

                <loginserver2>
                        <host>login.eqemulator.net</host>
                        <port>5998</port>
                        <account>admin</account>
                        <password>password</password>
                </loginserver2>
My source is older, custom so I am not using the legacy attribute. What I meant by the other, of course you change your eqhost.txt file in your client to point to 127.0.0.1
Reply With Quote
  #7  
Old 06-02-2017, 08:01 PM
Nightrider84's Avatar
Nightrider84
Discordant
 
Join Date: Aug 2010
Location: Colorado
Posts: 410
Default

Oh I have a bunch of different clients so ive tried to load it with my client for private and one for eqemu's and the private one wouldn't load. I did however just use my old loginserver.exe and left all the new compiled ones and it works so i guess ill just stick with that for now. Kind of an annoying issue more or less
__________________
__________________
Supernova - GM/Developer
"Secrets of Faydwer"
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 06:30 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3