Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Linux Servers

Support::Linux Servers Support forum for Linux EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-03-2020, 01:31 PM
EQAysen
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2013
Location: USA
Posts: 2
Default Zone Not Found

Everytime I attempt to start the server after going through setup I get the following errors. Any thoughts?


sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./zone: not found
sh: 1: ./queryserv: not found
sh: 1: ./ucs: not found
sh: 1: ./world: not found
Reply With Quote
  #2  
Old 02-03-2020, 04:05 PM
kedra
Sarnak
 
Join Date: May 2007
Posts: 70
Default

Are binaries compiled? IIRC the linux setup script does not compile for you so you'll have to do so: http://www.eqemulator.org/forums/showthread.php?t=41880

I think grumpy's comment in that thread has the correct syntax - run cmake then make as he mentions.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-03-2020, 07:06 PM
EQAysen
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2013
Location: USA
Posts: 2
Default

Thanks friend. I'll give that a shot.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-27-2020, 08:11 PM
ericg
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2011
Location: 1
Posts: 2
Default

Hi all, I'm new to EQemu. I am getting this issue after my first attempt to install the server (fresh install of ubuntu 18.04 in a Virtualbox VM).

The steps I take are what is found here Basic Server Install - Linux

I kick things off with the curl command as instructed:
curl -O https://raw.githubusercontent.com/EQ...ler/install.sh && chmod 755 install.sh && sudo ./install.sh

Most of it seemed to go well. But I get this along the way:

-- Build files have been written to: /home/eqemu/server_source/Server/build
Building EQEmu Server code. This will take a while.CMakeFiles/zone.dir/lua_mod.cpp.o: file not recognized: File truncated
collect2: error: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [bin/zone] Error 1
make[1]: *** [zone/CMakeFiles/zone.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2


Then a bit later it output this:

zone/CMakeFiles/zone.dir/build.make:3435: recipe for target 'bin/zone' failed
CMakeFiles/Makefile2:888: recipe for target 'zone/CMakeFiles/zone.dir/all' failed
Makefile:129: recipe for target 'all' failed


The process ends offering a menu of choices:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
>>> EQEmu Server Main Menu >>>>>>>>>>>>
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

[database] Enter database management menu
[assets] Manage server assets
[new_server] New folder EQEmu/PEQ install - Assumes MySQL/Perl installed
[setup_bots] Enables bots on server - builds code and database requirements
[conversions] Routines used for conversion of scripts/data
____________________________

I exit out of that and try server_start_with_login. The server attempts to fire up and that's when I get bombed with the messages about sh: 1: ./zone: not found, like in the original post.

Googled the error and wound up here.

I followed the forum link that Kedra offered, but couldn't really understand what is needed.

Any further ideas or suggestions? Thanks
Reply With Quote
  #5  
Old 09-28-2020, 12:14 AM
ericg
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2011
Location: 1
Posts: 2
Default

Well I got this fixed by simply re-running the install.

Actually, a third install is what did it. My second attempt of the curl install script didn't work out. I simply retried running the curl command again. That failed to compile and seemed to run into issues with existing files and folders.

So for my third re-install, what I did was first blew away my eqemu folder with rm -rf. Then I reran the curl install, and everything seems to have compiled well. The server starts, now I just have to figure out how to log in to my running server locally..

Figured someone might benefit to know that a install re-run worked. In my case, it only worked after deleting my entire eqemu folder first.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 06:48 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3