Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Windows Servers

Support::Windows Servers Support forum for Windows EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-29-2011, 01:55 PM
hissash
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Exclamation EQEmu Login Server error

So to start off I've spent the better part of the morning fixing the password required for connection to the server error... I finally fixed it, now the new error I'm getting is:

[Network Error] [09.29.11 - 13:15:29] Handle_NewLSInfo error, remote address was null, defaulting to stream address 192.168.1.2.

Searching the forums for an answer has given me 4 posts with supposed fixes however I've tried them all to no avail... The server I'm running here is a fresh compile rev. 2021 with a DB of rev. 55.... I've compiled the server with no errors but had I believe like 300 or so warnings... however all the guides I read said this was normal and to ignore them... I've got the following installed:

ActivePerl-5.10.1.1007-MSWin32-x86-291969 ---- couldn't find 5.10.0.1007
mysql-5.1.59-win32
zlib123-dll ---- zlib1.dll is in the system32 directory
Microsoft Visual C++ 2008 Express Edition fully patched

Now there is 1 post mentioning rebuilding the EQEmuLoginServer with the added statement of :

try-catch(char* e)

however I personally do not know how to do this... now the server I'm trying for here is a private lan server for me and my friends, however it is run off of a separate machine specs are:

Windows XP Professional SP3 32Bit fully updated
CPU: Intel Pentium 4 2.80 Ghz
Ram: 768MB
Video: Nvidia GeForce FX 5200

This is also the machine the source is compiled on.... Between the server and my main computer is a Cisco E1000 wireless/wired router and a Network Everywhere 5 port hub the server connects through the hub to the router then the router connects to me and the outside interwebs... Any type of help with this error will be highly appreciated....

here are my configs:

login.ini
Code:
[database]
host = localhost
port = 3306
db = PEQLoginDB
user = root
password = ********
subsystem = MySQL

[options]
unregistered_allowed = TRUE
reject_duplicate_servers = FALSE
trace = TRUE
world_trace = FALSE
dump_packets_in = FALSE
dump_packets_out = FALSE
listen_port = 5998
local_network = 192.168.1.2

[security]
plugin = EQEmuAuthCrypto
mode = 5

[Titanium]
port = 5998
opcodes = login_opcodes.conf

[SoD]
port = 5999
opcodes = login_opcodes_sod.conf

[schema]
account_table = tblLoginServerAccounts
world_registration_table = tblWorldServerRegistration
world_admin_registration_table = tblServerAdminRegistration
world_server_type_table = tblServerListType
eqemu_config.xml
Code:
<?xml version="1.0">
<server>
	<world>
		<shortname>Norrath</shortname>
		<longname>Little Norrath</longname>

		<!-- Only specify these two if you really think you need to.  (read: You don't) -->
		<!-- <address>192.168.1.2</address> -->
		<!-- <localaddress>192.168.1.2</localaddress> -->

		<!-- Loginserver information.  Defaults shown -->
		<loginserver>
			<host>192.168.1.2</host>
			<port>5998</port>
			<account>arthur</account>
			<password>******</password>
		</loginserver>

		<!-- Server status.  Default is unlocked -->
		<!--<locked/>-->
		<!-- <unlocked/> -->

		<!-- Sets the ip/port for the tcp connections.  Both zones and console (if enabled).  Defaults are shown -->
		<tcp ip="localhost" port="9000" telnet="disable"/>

		<!-- Sets the shared key used by zone/launcher to connect to world -->
		<key>123456789987654321qweewq</key>
		
		<!-- Enable and set the port for the HTTP service.  Defaults are shown -->
		<http port="9080" enabled="false" mimefile="mime.types" />
	</world>

	<!-- Chatserver (channels) information.  Defaults shown -->
	<chatserver>
		<host>channels.eqemulator.net</host>
		<port>7778</port>
	</chatserver>

	<!-- Mailserver (in-game mail) information.  Defaults shown -->
	<mailserver>
		<host>channels.eqemulator.net</host>
		<port>7779</port>
	</mailserver>

	<zones>
		<defaultstatus>20</defaultstatus>

		<!-- Sets port range for world to use to auto configure zones -->
		<ports low="7000" high="7100"/>
	</zones>

	<!-- Database configuration, replaces db.ini.  Defaults shown -->
	<database>
		<host>localhost</host>
		<port>3306</port>
		<username>root</username>
		<password>**********</password>
		<db>peq</db>
	</database>

	<!-- Launcher Configuration -->
	<launcher>
		<!-- <logprefix>logs/zone-</logprefix> -->
		<!-- <logsuffix>.log</logsuffix> -->
		<!-- <exe>zone.exe or ./zone</exe> -->
		<!-- <timers restart="10000" reterminate="10000"> -->
	</launcher>

	<!-- File locations.  Defaults shown -->
	<files>
		<!-- <spells>spells_us.txt</spells> -->
		<!-- <opcodes>opcodes.conf</opcodes> -->
		<!-- <logsettings>log.ini</logsettings> -->
		<!-- <eqtime>eqtime.cfg</eqtime> -->
	</files>
	<!-- Directory locations.  Defaults shown -->
	<directories>
		<!-- <maps>Maps</maps> -->
		<!-- <quests>quests</quests> -->
		<!-- <plugins>plugins</plugins> -->
	</directories>
</server>
log file from the last server run
Code:
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] Logging System Init.
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] Config System Init.
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] MySQL Database Init.
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] Encryption Initialize.
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] Encryption Loaded Successfully.
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] Server Manager Initialize.
[Network] [09.29.11 - 13:15:21] ServerManager listening on port 5998
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] Client Manager Initialize.
[Network] [09.29.11 - 13:15:21] ClientManager listening on Titanium stream.
[Network] [09.29.11 - 13:15:21] ClientManager listening on SoD stream.
[Debug] [09.29.11 - 13:15:21] Server Started.
[Network] [09.29.11 - 13:15:29] New world server connection from 192.168.1.2:1529
[Network Error] [09.29.11 - 13:15:29] Handle_NewLSInfo error, remote address was null, defaulting to stream address 192.168.1.2.
[World] [09.29.11 - 13:15:29] Server Little Norrath(Norrath) successfully logged in.
note: My compile is the ReleaseBots if that makes any differance

Last edited by hissash; 09-29-2011 at 02:03 PM.. Reason: additional info
Reply With Quote
  #2  
Old 09-29-2011, 05:42 PM
lerxst2112
Demi-God
 
Join Date: Aug 2010
Posts: 1,743
Default

Uncomment these lines so it looks like this:

<address>192.168.1.2</address>
<localaddress>192.168.1.2</localaddress>

If you're running server and client on the same machine you can make all of the addresses 127.0.0.1 and it will work fine. Otherwise if you get a different address from dhcp it will stop working.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-29-2011, 06:27 PM
hissash
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2
Default

Many thanks it works now..... YAY
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 05:00 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3