Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::General Support

Support::General Support Post all topics here having to do with errors while trying to connect to an EQEMu server but not about the setup/running of the Server itself.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-31-2012, 10:11 PM
Cazzic
Fire Beetle
 
Join Date: Oct 2012
Location: Atlanta
Posts: 1
Default ERROR 1018 at server Login

Hi guys,

I've recently started playing on the project 1999 server but I continuously get the error 1018 message when I try to login. The problem persists for hours and I usually can't log back in until the next day.

I don't know what is causing the problem but if there is an easy fix or temporary fix I would love to get some feedback and advice on the matter.

thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2012, 10:25 PM
opyrus
Hill Giant
 
Join Date: Apr 2008
Location: in doors
Posts: 138
Default

the 1018 error usually means that the account your trying to login is already connected to the server. for example you lose connection but the server still thinks your logged in. common things to try to fix the problem are restarting the system or power cycling your modem. info source = http://lmgtfy.com/?q=everquest+1018+error
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2012, 08:53 PM
slappytwotoes
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2
Default Still Needs Solution

I'm having the same problem and this is my 3rd time in 3 weeks dealing with it.

Restart doesn't help, looks like a server-side issue not client-side. GMs for Project1999 say its an EQEmu problem and nothing they can do. Eventually after 1-3 days I can log in again but that seems ridiculous.

Doing a search of P1999 forums, these forums and Google shows a lot of threads asking for help with this issue but none have a solution.

I've tried re-patching with the patcher to no avail. Later tonight I'll have a friend try logging on from his house and see if its an IP issue.

Anyone else have any ideas or gotten anything to work?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2012, 09:47 PM
slappytwotoes
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 2
Default More info

My friend got the same error on my account when logging on from his house. His account logged in fine afterward.

So its not client or IP specific...

I tried logging into another server on the list and I get to character select just fine. Just get the Error 1018 with my login to Project1999.

Any success stories or troubleshooting ideas anyone?

Need to force the server to stop thinking my account is actively logged in when it's clearly not.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2012, 06:33 AM
trevius's Avatar
trevius
Developer
 
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
Default

If your issue only occurs when trying to connect to P99, but other servers work fine, then you need to look for support on the P99 forums. We can't/don't support server specific issues here. These forums are for general EQEmu related issues.
__________________
Trevazar/Trevius Owner of: Storm Haven
Everquest Emulator FAQ (Frequently Asked Questions) - Read It!
Reply With Quote
  #6  
Old 12-17-2012, 11:33 PM
enr4ged
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5
Default

My friend is having this same issue. Where he gets a 1018 error out of nowhere and can't connect for up to days at a time. Even without any disconnects or crashes or anything. I have tried reaching out on the P99 forums and the response was:

"This is something that happens at the login server, and not P99 specifically. Unfortunately there's nothing we can do about this particular error within our jurisdiction."

"i agree, but sadly P99 does not control the login server."

Is there someway we can get this issue solved? I know a lot of people have this issue and no one assumes ownership of the issue. Maybe we can get someone to work together to pinpoint the cause. I'd be happy to intermediate if we can help get this solved. I just want to be able to play with friends.

Thanks for any help.
Reply With Quote
  #7  
Old 12-17-2012, 11:39 PM
Fluffyfluff1
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2012
Posts: 2
Default

Quote:
Originally Posted by enr4ged View Post
My friend is having this same issue. Where he gets a 1018 error out of nowhere and can't connect for up to days at a time. Even without any disconnects or crashes or anything. I have tried reaching out on the P99 forums and the response was:

"This is something that happens at the login server, and not P99 specifically. Unfortunately there's nothing we can do about this particular error within our jurisdiction."

"i agree, but sadly P99 does not control the login server."

Is there someway we can get this issue solved? I know a lot of people have this issue and no one assumes ownership of the issue. Maybe we can get someone to work together to pinpoint the cause. I'd be happy to intermediate if we can help get this solved. I just want to be able to play with friends.

Thanks for any help.
Im having the same problem, have had it happen 4 times in 2 weeks. The only way the p1999 staff have been able to get the server to release my connection is to ban me and unban me. They have not offered any permanent solutions to this problem, as they claim it is an issue with EQemu, not p1999.

This is irritating.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-17-2012, 11:54 PM
enr4ged
Fire Beetle
 
Join Date: Dec 2007
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Fluffyfluff1 View Post
Im having the same problem, have had it happen 4 times in 2 weeks. The only way the p1999 staff have been able to get the server to release my connection is to ban me and unban me. They have not offered any permanent solutions to this problem, as they claim it is an issue with EQemu, not p1999.

This is irritating.

I just wish we could get some help from someone, rather than the "it's not on our end" line. We're losing a lot of players due to this issue. There has to be someone willing to look into this.
Reply With Quote
  #9  
Old 05-03-2013, 01:55 PM
ryanvward
Fire Beetle
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 5
Default

Can someone please just take responsibility and fix this issue? I have a friend who's about to quit over it. At the very least just transfer their characters to a new account.
http://www.project1999.org/forums/sh...d.php?t=106080
Reply With Quote
  #10  
Old 05-16-2013, 10:08 PM
Sadres65
Fire Beetle
 
Join Date: Feb 2013
Posts: 1
Default

Well, this just happened for a friend of mine. Same symptoms as usual - and after seeing the complete lack of a fix, I'm likely going to just cut my losses and stop playing, too. Knowing that all of my work could be irreversibly ruined at random sort of dissuades me from wanting to bother.
Reply With Quote
  #11  
Old 05-17-2013, 12:41 PM
Uleat's Avatar
Uleat
Developer
 
Join Date: Apr 2012
Location: North Carolina
Posts: 2,775
Default

Have any of you guys playing on p1999 considered keeping an eye on your eqgame startup log file?

I'm still reading posts, but I have yet to see anyone post info from that file on the occurrence where they get bugged.

..it might be helpful...


EDIT: Remember, it's the one before you log in and get the error..not the one with the error...
__________________
Uleat of Bertoxxulous

Compilin' Dirty
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 09:45 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3