PDA

View Full Version : New server not showing in server list


sarxosen
04-19-2014, 12:46 PM
I am having problems getting my server to show up on the public login server. I have pasted my eqemu_config.xml below (logins, passwords, etc have been changed for the post). I have also setup a port forward on my firewall for 7000-7100 and 9000 for UDP for my local IP.

The solution is compiled and I followed the guide by Moofta here (awesome job by the way): http://wiki.eqemulator.org/p?Complete_Windows-based_Server_Setup_Guide&frm=Main

Any suggestions for what would be typical mistakes I would welcome. I have read posts from others with similar issues but I am still not able to get the server listed.

Thanks guys,

SS


<?xml version="1.0"?>
<server>
<world>
<shortname>aptest1</shortname>
<longname>ap test1</longname>

<!-- Only specify these two if you really think you need to. (read: You don't) -->
<!-- <address>some.server.com</address> -->
<!-- <localaddress>192.168.0.5</localaddress> -->

<!-- Loginserver information. Defaults shown -->
<loginserver>
<host>eqemulator.net</host>
<port>5998</port>
<account>myacct</account>
<password>mypw</password>
</loginserver>

<!-- Server status. Default is unlocked -->
<!--<locked/>-->
<!-- <unlocked/> -->

<!-- Sets the ip/port for the tcp connections. Both zones and console (if enabled). Defaults are shown -->
<tcp ip="127.0.0.1" port="9000" telnet="disable"/>

<!-- Sets the shared key used by zone/launcher to connect to world -->
<key>4321432423c43dsfdsafdsafsda</key>

<!-- Enable and set the port for the HTTP service. Defaults are shown -->
<http port="9080" enabled="false" mimefile="mime.types" />
</world>

<!-- Chatserver (channels) information. Defaults shown -->
<chatserver>
<host>channels.eqemulator.net</host>
<port>7778</port>
</chatserver>

<!-- Mailserver (in-game mail) information. Defaults shown -->
<mailserver>
<host>channels.eqemulator.net</host>
<port>7778</port>
</mailserver>

<zones>
<!-- default status of new accounts on creation -->
<defaultstatus>20</defaultstatus>

<!-- Sets port range for world to use to auto configure zones -->
<ports low="7000" high="7100"/>
</zones>

<!-- Database configuration, replaces db.ini. Defaults shown -->
<database>
<host>127.0.0.1</host>
<port>3306</port>
<username>eq</username>
<password>mypw</password>
<db>peq</db>
</database>

<qsdatabase>
<host>127.0.0.1</host>
<port>3306</port>
<username>eq</username>
<password>mypw</password>
<db>peq</db>
</qsdatabase>

<!-- Launcher Configuration -->
<launcher>
<!-- <logprefix>logs/zone-</logprefix> -->
<!-- <logsuffix>.log</logsuffix> -->
<!-- <exe>zone.exe or ./zone</exe> -->
<!-- <timers restart="10000" reterminate="10000"> -->
</launcher>

<!-- File locations. Defaults shown -->
<files>
<!-- <spells>spells_us.txt</spells> -->
<!-- <opcodes>opcodes.conf</opcodes> -->
<!-- <logsettings>log.ini</logsettings> -->
<!-- <eqtime>eqtime.cfg</eqtime> -->
</files>
<!-- Directory locations. Defaults shown -->
<directories>
<!-- <maps>Maps</maps> -->
<!-- <quests>quests</quests> -->
<!-- <plugins>plugins</plugins> -->
</directories>



</server>

sarxosen
04-19-2014, 12:50 PM
I have updated

<host>eqemulator.net</host>

to

<host>login.eqemulator.net</host>


still no joy.

sarxosen
04-19-2014, 02:14 PM
Resolved by removing acct and pw from the LoginServer section. I left the login server name as the updated login.eqemulator.net.
SS