|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
Support::General Support Post all topics here having to do with errors while trying to connect to an EQEMu server but not about the setup/running of the Server itself. |

02-07-2009, 01:26 PM
|
Banned
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: /dev/null
Posts: 99
|
|
#advnpcspawn
I've been trying to figure out how to use this command to make use of roamboxes... But i have no idea how to get it to work. The wiki does'nt have anything on it either. Does anyone have any example on how to use this command?
|

02-07-2009, 02:02 PM
|
 |
Demi-God
|
|
Join Date: May 2007
Location: b
Posts: 1,449
|
|
It's basically a box.
min_x = west x location
min_y = south y location
max_x = east x location
max_y = north y location
dist = distance it will roam from where it randomly spawns
delay = time before the NPC switches into a random direction
to see an npc roam anywhere, #ai roambox when an NPC is targeted
hope that helps!
|

02-07-2009, 02:38 PM
|
Banned
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: /dev/null
Posts: 99
|
|
thanks, will try this out now :P
|

02-07-2009, 05:48 PM
|
 |
The PEQ Dude
|
|
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
|
|
I have to admit I am having a bit of trouble with this as well. For whatever reason, I can't get the NPCs to load their roamboxes from the DB. #ai roambox works fine, but if I give them values in the DB, they just stand there. Is there a trick to it or did I make an error when I merged the code into SVN?
|

02-08-2009, 02:36 AM
|
Banned
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: /dev/null
Posts: 99
|
|
I got the roamboxes to work after i let the zone go down and restarted it after i set the npc to roam.
|

02-08-2009, 03:33 PM
|
 |
The PEQ Dude
|
|
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
|
|
Well, at least I know it works.
I'll have to keep playing, even after a reboot the NPCs I assigned roamboxes to won't move. Oh well.
|

02-08-2009, 03:59 PM
|
Discordant
|
|
Join Date: Sep 2006
Location: Green Bay, WI
Posts: 436
|
|
I'm also not having any luck getting this to work, could someone be so generous as to tell me how they are doing this step-by-step? I would really appreciate any pointers you guys have to offer.
Thanks,
leslamarch
|

02-08-2009, 04:19 PM
|
Banned
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: /dev/null
Posts: 99
|
|
alright here is how i'm currently using it (nay not be the intended way ;p)
target the mob you want to randomly roam.
#advnpcspawn editgroupbox <spawngroupID> <dist> <max x> <<min x> <max y> <min y> <delay> (as described above by Secrets)
It gives me a message saying GroupID 0 being created. But i hav'nt played around with it much. Only the roamboxes.
<edit> I have to shut down the zone and reboot it to have the mob start roaming also.
I have also been unsuccesful spawning a mob with this command, but i'm sure it's something on my end :P Imma look at the tables this command uses and see if i can get a better understanding.
|

02-08-2009, 04:51 PM
|
 |
The PEQ Dude
|
|
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
|
|
I've been editing the db directly, I'll have to see what the command does to the DB.
|

02-08-2009, 04:54 PM
|
Demi-God
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
|
|
I am getting confused as hell by this new system
which DB table does roam box data stored in?
|

02-08-2009, 05:06 PM
|
 |
The PEQ Dude
|
|
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
|
|
spawngroup:
Code:
mysql> describe spawngroup;
+-------------+-------------+------+-----+---------+----------------+
| Field | Type | Null | Key | Default | Extra |
+-------------+-------------+------+-----+---------+----------------+
| id | int(11) | NO | PRI | NULL | auto_increment |
| name | varchar(50) | NO | UNI | | |
| spawn_limit | tinyint(4) | NO | | 0 | |
| dist | float | NO | | 0 | |
| max_x | float | NO | | 0 | |
| min_x | float | NO | | 0 | |
| max_y | float | NO | | 0 | |
| min_y | float | NO | | 0 | |
| delay | int(11) | NO | | 0 | |
+-------------+-------------+------+-----+---------+----------------+
9 rows in set (0.03 sec)
|

02-08-2009, 05:08 PM
|
Banned
|
|
Join Date: Jan 2006
Location: /dev/null
Posts: 99
|
|
it seems to be using the X,Y, as a loc for the npc to move there and just chill indefinitly, i'm even more confused now ><
the #ai roambox command seems to be working flawlessly tho, just would like to be able to save them correctly :P
|

02-08-2009, 05:12 PM
|
Demi-God
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
|
|
Quote:
Originally Posted by cavedude
spawngroup:
mysql> describe spawngroup
|
ah I see I thgout this was made into grid system, this clears a few things up... thanks!
|

02-08-2009, 05:47 PM
|
 |
Developer
|
|
Join Date: Aug 2006
Location: USA
Posts: 5,946
|
|
I know I have successfully used roamboxes. I used them for an event I was working on and they actually worked really well. That event isn't currently running on my server anymore though.
If I was to guess to what might be causing problems, I would think it could maybe be related to the timeleft field being moved into it's own table. I am not positive, but I think timeleft was a field in the spawngroup table. If so, maybe #advancespawn and the roamboxes stuff is failing because it is still looking for that field and not finding it. That is pure speculation though. I haven't done any research into it yet.
|

02-16-2009, 02:13 AM
|
Demi-God
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
|
|
Ok I seem to have problem simular to what Cavedude is describing - I have entered data for roambox into DB spawngroup table - and nothing is happening. NPCs just sit there doing nothing.
I have zoned out and zone back in - do I have to fully restart the server for this to take effect?
BTW I still don't get what is the diffirence betwin: dist and delay:
dist - how far npc will travel
vs
delay - how long it will travel?
isn't it kind of same thing for the purpose of roaming around?
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT -4. The time now is 10:49 PM.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
 |