Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Support > Support::Linux Servers

Support::Linux Servers Support forum for Linux EQEMu users.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-16-2005, 01:58 AM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default Return of Sharedmemory error

Some problems with my debian 0.6.2 install

First start of world :

Code:
[Status] Starting Log: logs/eqemu_world.log
[Status] Using database 'eq1' at localhost
[Status] CURRENT_WORLD_VERSION:EQEMu 0.6.2-DR1
[Status] Loading opcodes..
[Status] libEMuShareMem.so loaded
SharedMemory->datasize(0) != iSize(131852), We can rebuild him faster better STRONGER!
Or not.. restart all servers on this machine
./worldstart: line 3: 2501 Segmentation fault ./world
i use this start script :
Code:
#!/bin/sh
export LD_LIBRARY_PATH=$LD_LIBRARY_PATH:.
./world
If i restart script no more problem but !!!
Zone can't start, after emusharem loading i have segmentation errors :(
But if i start zone.Exe on windows, i can connect to linux world lol

I think it was a emusharemem problem but i don't find which ???
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-16-2005, 05:14 AM
cavedude's Avatar
cavedude
The PEQ Dude
 
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
Default

You and I are having similar problems, my man. I'm trying to get the binaires up on my FC4 box so I can transfer them over to a dedicated server so users can test out our work for the server pack. I had the shared memory error a few times, but like you after a script restart it doesn't come back. My big problem though is libEMuShareMem.so doesn't load for world. I don't get any errors which makes troubleshooting tough it just never finishes loading. Zone comes up fine, but obviously it can't connect to world. The problem I know is in the library but where is what got me. I had to make some changes to the code just to get it to compile and I thought I broke something but I think there is something non-linux friendly in the code somewhere. I'm going to continue to work on it when I get home from work. I'll share any info I compile with you when I do.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-16-2005, 02:28 PM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default

I read some old post with the same errors on this bug for old eqemu version,
but my mind don't understand how the problem can be handle :(
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-17-2005, 02:43 AM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default

That not a world issue i think, because i have two computer
One on linux and one on windows...
World on linux
Zones on Windows that work !
World on Windows
Zones on linux that not work !
and also always the emusharemem error with zone on linux.
Perhaps an emusharemem error ?

This old fix from doodman don't work with this issue :
http://www.eqemulator.net/forums/sho...ighlight=isize
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.
Reply With Quote
  #5  
Old 09-17-2005, 03:27 AM
fathernitwit
Developer
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 773
Default

you need to ensure that you are running cleanipc after you shut things down... and using ipcs to ensure that all shared mem segments are gone. If anything windows should be broken, both me and doodman use linux and so does the PEQ server... trust me, it works.
Reply With Quote
  #6  
Old 09-17-2005, 12:47 PM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default

Ok i show mem segment broken with ipcs command (0).
I remove it with ipcrm -m shmid.
But World start make same error at the first start :(
and zone don't start (4067 segmentation fault).
Cleanipc is a command ? or i make right ?
No more i find cleanipc.cpp and i compil it
But after use cleanipc.
I have SAME error on first world run.
I have SAME segmentation error on zone run.
That's make me mad lol.
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.

Last edited by Belfedia; 09-18-2005 at 06:11 AM..
Reply With Quote
  #7  
Old 09-20-2005, 08:05 PM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default

I'm trying to work on woody debian and Eqemu works !!!
i have some strange problems with connection only :
Code:
Zoneserver SetConnectInfo: 192.168.0.1:32980: eqfroggy.ath.cx:6992
192.168.0.1:32970: TCPConnection::RecvData(): Connection timeout
Removing zoneserver from ip:0.0.0.0 port:0 (eqfroggy.ath.cx:6991)
Hold Zones mode is ON - rebooting lost zone
192.168.0.1:32980: TCPConnection::RecvData(): Connection timeout
Removing zoneserver from ip:0.0.0.0 port:0 (eqfroggy.ath.cx:6992)
Hold Zones mode is ON - rebooting lost zone
192.168.0.1:32979: TCPConnection::RecvData(): Connection timeout
Removing zoneserver from ip:0.0.0.0 port:0 (eqfroggy.ath.cx:6991)
Hold Zones mode is ON - rebooting lost zone
192.168.0.1:32977: TCPConnection::RecvData(): Connection timeout
Removing zoneserver from ip:0.0.0.0 port:0 (eqfroggy.ath.cx:6993)
Hold Zones mode is ON - rebooting lost zone
192.168.0.1:32978: TCPConnection::RecvData(): Connection timeout
Removing zoneserver from ip:0.0.0.0 port:0 (eqfroggy.ath.cx:6994)
Hold Zones mode is ON - rebooting lost zone
192.168.0.1:32976: TCPConnection::RecvData(): Connection timeout
Removing zoneserver from ip:0.0.0.0 port:0 (eqfroggy.ath.cx:6990)
Hold Zones mode is ON - rebooting lost zone
and zone don't restart but i can connect to server.

Perhaps debian sarge with core 2.6 have problem ?
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.

Last edited by Belfedia; 09-21-2005 at 04:51 AM..
Reply With Quote
  #8  
Old 09-20-2005, 09:43 PM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default

Ok i don't know why, but

I compil Zone, world and Emusharemem on a Debian woody
Emulator working
I copy same zone, world and Emusharemem on a Debian sarge
Emulator working

I think something is break when i compil emulator on my debian sarge, perhaps my install, or other things, i don't know but now froggy work on linux

thanks to all for help & advice
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.

Last edited by Belfedia; 09-21-2005 at 01:26 PM..
Reply With Quote
  #9  
Old 09-22-2005, 09:49 PM
Dakaar
Sarnak
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 53
Default

I think im basically screwed running FC3 =(
Reply With Quote
  #10  
Old 09-22-2005, 11:44 PM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default

I'm not linux expert, i know only debian, not FC3, but Fathernitwit say right when he say source is functionnal on linux. Need to adapt your linux i think, but i can't help for that :(
Have you use this ? : http://www.eqemulator.net/wiki/wikka...ka=LinuxServer
that thelp me a lot.
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.
Reply With Quote
  #11  
Old 09-23-2005, 01:03 AM
cavedude's Avatar
cavedude
The PEQ Dude
 
Join Date: Apr 2003
Location: -
Posts: 1,988
Default

Nah, I'm on FC4 and my server is (now) running beautifully. FC3 isn't that much different so you're not screwed. You just have to have a little patience.
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 09:52 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3