Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Development > Development::Development

Development::Development Forum for development topics and for those interested in EQEMu development. (Not a support forum)

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-03-2009, 04:56 AM
ChaosSlayer
Demi-God
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
Default Stats caps?

Whats the deal with stats cap? Are they client side hard coded?
If not- could devs please post more details on them, on how to alter or control them?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2009, 06:48 AM
KLS
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,348
Default

The client has the base stat caps hard coded, ie things cap at 280 at 65 normally etc. Through AAs and spell effects you can increase them from the base. Of course that's just for the client to see the effects.

The server also calculates stat caps it self, which is why when the server doesn't have a stat cap aa implemented it causes weird stuff with hp/mana. You can set the stat caps to anything server side but it may not match up to the client.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2009, 01:17 PM
ChaosSlayer
Demi-God
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
Default

do we have some sort of rules on server side to set 60 , 65 etc caps?
it would be nice to be implemented to eb able to set at which levels cap occurs and at what actual stats

i belibe actual stats can viewed with #showstats in game?
Reply With Quote
  #4  
Old 01-04-2009, 03:05 PM
ChaosSlayer
Demi-God
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
Default

also- melee max dmg cap at lower levels? is there is one? It feels like there is.
If there is - a Rule to set it or turn it off would be much welcome (honestly belvie it doesn't even needed at all)
Reply With Quote
  #5  
Old 01-05-2009, 04:28 AM
KLS
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,348
Default

There is one for melee max dmg at lower levels only because sony has one. I think it's dumb too.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-05-2009, 10:16 AM
ChaosSlayer
Demi-God
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
Default

yeah I noticed and it makes 2handers even more useless untill lev 20 or so, since you not even geting compensation in dmg for the loss of attack speed

so KLS, would you ocnsider this as a official proposal to put in some sort of Rule to turn Dmg Cap and Stats cap on and off please?
Reply With Quote
  #7  
Old 01-06-2009, 01:41 AM
KLS
Administrator
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 1,348
Default

Stat caps is more complicated cause the client wont show it right without those effects. Like if you set the cap lower than what it is normally the client would still count the stats as if they're there. Bad news for things like hp/mana calc accuracy.

But we can put a rule for the level 20 damage cap.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-06-2009, 04:25 AM
ChaosSlayer
Demi-God
 
Join Date: May 2007
Posts: 1,032
Default

Quote:
Originally Posted by KLS View Post
Stat caps is more complicated cause the client wont show it right without those effects. Like if you set the cap lower than what it is normally the client would still count the stats as if they're there. Bad news for things like hp/mana calc accuracy.

But we can put a rule for the level 20 damage cap.
that would be great KLS =)

re: stats cap:
but what about #showstats - won't that show REAL stats and hp/mana - from server side to player? That should work even if client shows incorect data.

Then if players are playing on custom server with altered caps- they wil know that they can't relly on clients info and just use #showstats
Reply With Quote
  #9  
Old 01-06-2009, 07:04 AM
Loccochris
Fire Beetle
 
Join Date: Aug 2008
Location: nj, usa
Posts: 24
Default

Scars of Amerous has raised stat caps. They have very high end custom gear and as such stats display much higher (most people on server have around 500ish for stats if not higher). The higher stats do show up in inventory screen and you can feel that they are used as damage/HP/mana are very high. Also having over 500 resists pretty much makes most spells moot when cast at you.

Can post a screenshot later and I will actually count up all the equipped/naked stats to see if they add up. Not sure if they are using custom code there but to me it seems possible.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 02:07 AM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3