|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
Quests::Q&A This is the quest support section |

10-16-2009, 05:29 AM
|
Dragon
|
|
Join Date: May 2006
Location: Cincinnati, OH
Posts: 689
|
|
I was in class yesterday as I posted that, but I'll be at work today. I'll find some time to test with the current revision code, we'll get you figured out =)
|

10-16-2009, 07:23 AM
|
The Solo Server
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 416
|
|
ah, it says root directory of quests. So not in a zone folder? That won't work because I don't want mobs of my entire game to act the same. Just some in a certain zone. Or am I reading this incorrectly?
__________________
OP of Irreverent Server (The Solo Server)
Our Forums
|

10-16-2009, 07:32 AM
|
Discordant
|
|
Join Date: Sep 2006
Location: Green Bay, WI
Posts: 436
|
|
Quote:
Originally Posted by Irreverent
ah, it says root directory of quests. So not in a zone folder? That won't work because I don't want mobs of my entire game to act the same. Just some in a certain zone. Or am I reading this incorrectly?
|
it will work in the zone folder also, I used blackburrow for an example, so all npc in that zone without a quest file used the default.pl.
|

10-16-2009, 07:49 AM
|
The Solo Server
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 416
|
|
OK, I'm using 1008.
I put default.pl in arena, commons, anywhere with the following:
Code:
sub EVENT_SPAWN
{
quest::shout("Hello world.");
}
And get nothing. Made sure to leave zone, come back, use #reloadquest while in it...and nadda.
maybe you can't use certain events becuse they already defined in the other default.pl?
__________________
OP of Irreverent Server (The Solo Server)
Our Forums
|
 |
|
 |

10-16-2009, 08:19 AM
|
Dragon
|
|
Join Date: May 2006
Location: Cincinnati, OH
Posts: 689
|
|
Okay, let's talk details, then. Interestingly, I skimmed Les' post without seeing he'd used Blackburrow to test, and that's where I did my testing a few minutes ago as well. I figured it was a good place, since there aren't any other quest files for the zone. I created the folder with both "default.pl" and "a_gnoll_pup.pl", each with the exact same code inside. Gnoll pups execute the code, nothing else in the zone does, so there's something at play here preventing it from working for both Irreverent and myself.
I also tested that the default.pl doesn't execute even when placed in the root of the quests directory, so it seems that default.pl doesn't work for us at all. Now we just have to figure out why =)
I'm running somewhere around revision 1000, the same as Les, so I don't think it's an issue with the source code. I believe this is going to come down to server setup. I'm running my server on Windows Server 2003 and I'm using ActivePerl version 5.10.0 build 1004.
I'm pretty sure Les runs a Linux server, how about you, Irreverent?
|
 |
|
 |

10-16-2009, 08:43 AM
|
Discordant
|
|
Join Date: Sep 2006
Location: Green Bay, WI
Posts: 436
|
|
ok guys for testing, I'll admit I wanted to see this in action anyway, But this is what i used for the blackburrow stage. I made all the npc in blackburrow global, since it was stated in that post somewhere. I'm going to run this test again on a windows 7 machine and see what I get..
|

10-16-2009, 08:49 AM
|
The Solo Server
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 416
|
|
Yea, I have no problems with mob_name.pl just default.pl
I'm running on Vista x86(hides), Perl 5.8.9 b825. Fully updated w/microsoft/vendors. Running Ad-Aware and Avast!.
__________________
OP of Irreverent Server (The Solo Server)
Our Forums
|

10-16-2009, 08:55 AM
|
The Solo Server
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 416
|
|
I tried an update to 5.10 awhile ago, worked fine until the release of binaries 973...they didn't work and had to revert back to 5.8.
__________________
OP of Irreverent Server (The Solo Server)
Our Forums
|

10-16-2009, 09:03 AM
|
Discordant
|
|
Join Date: Sep 2006
Location: Green Bay, WI
Posts: 436
|
|
ok just tried on my home PC doing the same steps i did the other day and I can not get this to work either, So when i have some time I will try and figure what is different. I tired everything I can think of and came to the same results as So_1337 :( .
|

10-16-2009, 09:08 AM
|
Dragon
|
|
Join Date: May 2006
Location: Cincinnati, OH
Posts: 689
|
|
Okay, setting qglobals to 1 for all of the NPCs in Blackburrow did the trick; they all respond to the default.pl file now. That's the trick, then =) Good catch, Les!
|

10-16-2009, 09:17 AM
|
The Solo Server
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 416
|
|
That doesn't make sense. I thought that flag was so they could select/see items on the quest_globals table?
I mean if it works, I'll just set ALL mobs to qglobals = 1. Does this inherantly cause any lag/performance/etc problems? If it doesn't, they why even have the flag?
__________________
OP of Irreverent Server (The Solo Server)
Our Forums
|

10-16-2009, 09:40 AM
|
Discordant
|
|
Join Date: Sep 2006
Location: Green Bay, WI
Posts: 436
|
|
Quote:
Originally Posted by So_1337
Okay, setting qglobals to 1 for all of the NPCs in Blackburrow did the trick; they all respond to the default.pl file now. That's the trick, then =) Good catch, Les!
|
however I can't make it work all the time even using Qglobals, so there is a problem here just not sure when it got messed up. The very first time I tested it I was using that thread I posted above. lol this is another good puzzle Irreverent has discovered 
|

10-16-2009, 10:12 AM
|
The Solo Server
|
|
Join Date: May 2007
Posts: 416
|
|
Phew, glad you noticed that before I updated all my NPCs!
__________________
OP of Irreverent Server (The Solo Server)
Our Forums
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT -4. The time now is 09:22 PM.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
 |