|
|
 |
 |
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
 |
|
 |
|
Support::General Support Post all topics here having to do with errors while trying to connect to an EQEMu server but not about the setup/running of the Server itself. |

07-30-2015, 10:18 PM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Jul 2015
Posts: 28
|
|
Startzones
I have found a current wikki
Code:
http://wiki.eqemulator.org/p?Changing_Starting_Zones&frm=Main
but is there a simpler way to go about this, i know it says that the variable portion no longer works, is there an easier way rather then to go through and add all the combinations that my table is lacking or is this just the new way the code works?
Thanks for your help and insight!
The Crucial One
|

07-31-2015, 11:04 AM
|
 |
Dragon
|
|
Join Date: Nov 2008
Location: GA
Posts: 904
|
|
Are you wanting to make everyone start in one location?
|

07-31-2015, 03:31 PM
|
Demi-God
|
|
Join Date: Mar 2012
Posts: 1,103
|
|
Definitely posted that but mine didnt show up
__________________
"No, thanks, man. I don't want you fucking up my life, too."
Skype:
Comerian1
|

07-31-2015, 05:18 PM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Jul 2015
Posts: 28
|
|
yes im looking to make all my players start in one location so was hoping there was a slick way of bypassing the need for start_zones table as mine is very incomplete
|

07-31-2015, 05:26 PM
|
Dragon
|
|
Join Date: Apr 2009
Location: California
Posts: 814
|
|
The first paragraph of the Method section there explains how to set all characters to start in a particular zone and coordinates.
Quote:
The method is relatively simple: First, insert a row into the rule_values table calledWorld:TitaniumStartZoneID (for Titanium clients) and one for World:SoFStartZoneID (for all other clients) with a value that matches the corresponding zoneidnumber of the zone you wish them to start in (you will also need to provide x,y,z values too. Ensure that the ruleset_id field for the rule is is set to 1, or if you have specified a s default ruleset in the variables table, that the ruleset _id matches that. The slight trick here is that the variables table uses the ruleset name, but the rule_values table uses its number,
|
|

07-31-2015, 09:03 PM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Jul 2015
Posts: 28
|
|
Aye i know this but this requires all combinations of race/class/diety to be in the table which i do not have i was simply asking if someone had code or something that would allow me to bypass the need of the table and set the start location in a specific spot
|
 |
|
 |

07-31-2015, 09:45 PM
|
Administrator
|
|
Join Date: May 2013
Location: United States
Posts: 1,603
|
|
I mean, I have something similar written for custom servers to create char_create_combinations and stuff, but as far as start_zones, you can just empty that entire table and it will default to the rules.
Just to show what I'm talking about as far as char_create_combinations, this will create ALL class/race combinations (except like Monk Ogres or whatever with fucky textures) with Deity of Agnostic:
Code:
sub Write {
open my $file, ">char_create_combinations.sql";
my %h = (1 => [1..16],
2 => [1..6, 8..10, 15..16],
3 => [1..6, 8..16],
4 => [1..6, 8..10, 15..16],
5 => [1..6, 8..16],
6 => [1..6, 8..16],
7 => [1..6, 8..10, 15..16],
8 => [1..6, 8..10, 15..16],
9 => [1..6, 8..10, 15..16],
10 => [1..6, 8..10, 15..16],
11 => [1..6, 8..10, 15..16],
12 => [1..6, 8..16],
128 => [1..16],
130 => [1..16],
330 => [1..6, 8..16],
522 => [1..16]);
say $file "INSERT INTO `char_create_combinations` VALUES";
foreach my $race (sort {$a <=> $b} keys %h) {
foreach my $class (@{$h{$race}}) {
say $file "('1', '$race', '$class', '396', '344', '0'),";
}
}
close $file;
}
Write();
Last edited by Kingly_Krab; 07-31-2015 at 09:50 PM..
|
 |
|
 |

07-31-2015, 10:05 PM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Jul 2015
Posts: 28
|
|
thanks Kingly_Krab this well work great to fill my table and make this work for me Great work as always!
|

07-31-2015, 10:18 PM
|
Administrator
|
|
Join Date: May 2013
Location: United States
Posts: 1,603
|
|
That won't do start_zones, that's for char_create_combinations, in case you're confused.
|

08-01-2015, 08:55 AM
|
Fire Beetle
|
|
Join Date: Jul 2015
Posts: 28
|
|
i know i reconfigured it to work with for start zones =p
|
Posting Rules
|
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts
HTML code is Off
|
|
|
All times are GMT -4. The time now is 08:10 PM.
|
|
 |
|
 |
|
|
|
 |
|
 |
|
 |