Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Archives > Archive::Development > Archive::Development

Archive::Development Archive area for Development's posts that were moved here after an inactivity period of 90 days.

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-09-2003, 03:20 AM
Merth
Dragon
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 609
Default Packet Collector Needed

*EDIT* This PC session is no longer needed.
~Merth 7/19/2003

I need someone to help with a very specific packet collecting session. If you are able, please follow these instructions to the letter.

Requirements
* 2 EQLive Accounts
* Each account running on a different machine (for separation of logs)
* Windows XP/2k/2k3 on each machine
* Latest Packet Collector: Download it via ftp at *EDITED*. This is new as of last night.
* Computer saavy (ability to understand instructions below)
* Empty Arena Zone (no other people in there)

Packet Collecting Instructions
#1 - On account #1, run a character to the arena zone off of Lake Rathe
#2 - On account #2, run a character on the same server to Lake Rathe, standing just outside of the arena zone
#3 - Camp each character out to char select screen
#4 - Press Alt+Enter on each machine to get EQ *into* windowed mode
#5 - On each machine, press control+alt+delete to get out of the window
#6 - Start up a command prompt on each machine and navigate to your packet collector directory
#7 - On machine #1, use this command, subsituting the correct IP address:
Code:
PacketCollector.exe machine1.ip.address.com -o all > MachineA.txt
#8 - On machine #2, use this command, subsituting the correct IP address:
Code:
PacketCollector.exe machine2.ip.address.com -o all > MachineB.txt
#9 - Enter World with the character camped in the arena
#10 - Enter World with the character camped in lake rathe
#11 - As soon as both characters are logged in, have the character in Lake Rathe zone INTO the arena
#12 - As soon as both characters are in the arena, stop packet collecting by pressing control+c on each DOS window
#13 - Upload the two files (MachineA.txt, MachineB.txt) to the same FTP once done

If you can follow these instructions to the bone, I would really appreciate it.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2003, 07:37 AM
DeletedUser
Fire Beetle
 
Join Date: Sep 2002
Posts: 0
Default

Could I ask why this needs to be done? I am willing to do, but just confused why it is needed.. do you need the zone lines?
Reply With Quote
  #3  
Old 07-09-2003, 08:59 AM
a_Guest03
Demi-God
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 1,693
Default

I think he needs zone protocols, for recipient of zone-in information and for a 3rd party who notices that you zoned in. This would build a nearly complete opcode batch to be implemented.
__________________
It's never too late to be something great.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-09-2003, 03:40 PM
Merth
Dragon
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 609
Default

Yeah, what he said. I also want to see what packets a client gets sent when a new client enters the zone.

Nobody has taken me up on this yet, boo!

I'd like to add something to it: Before pressing control+c, could you have the character just entering the arena move around a little? Keep the first character absolutely stationary - not moving or rotating at all.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-09-2003, 06:36 PM
xezor
Fire Beetle
 
Join Date: May 2003
Location: Spain
Posts: 25
Default

I wish I could help but one of my computer is a windows 98 so can
Reply With Quote
  #6  
Old 07-09-2003, 08:17 PM
Memener's Avatar
Memener
Dragon
 
Join Date: Jan 2003
Location: College park, GA (atlanta)
Posts: 640
Default

I see what i can do i have about 18 computer (12 of them are 1GHz+ and have winXP) i could use them to help with any other packet collecting also i have 4 EQlive accounds 2 of them i havent play in a long time and after i get the info do i post it here or what?
__________________
AMD AM2 X2 3.01Ghz(OC'ed at 3.8Ghz) 4096MB DDR2 800 Geforce 8800 ultra SLI 1.2TB HD <-- All water cooled

Thanks to Imageshack.us for free image hosting!
Reply With Quote
  #7  
Old 07-10-2003, 01:56 AM
Merth
Dragon
 
Join Date: May 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 609
Default

Write the files back to my ftp
Reply With Quote
  #8  
Old 07-18-2003, 07:44 AM
Cricketking
Fire Beetle
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7
Default Packet Collecting on EQlive

I have about 4 computers all that have Win2k, Winxp pro/home and i have access to about 6 EQLive accounts. I can run any of your packet collecting things wherever, whenever. If you still need this done i will be more than happy to run it, although this post is fairly old. Just post something and i will be checking this section frequently. I can easily run this. Also I'm behind a router and using NAT, so when i type in the 1st machine ip do i put the Internal or External Ip, i'm guessing Internal, but rather be safe.
Reply With Quote
  #9  
Old 07-18-2003, 02:11 PM
Edgar1898
Senior Member
Former EQEmu Developer
Current EQ2Emu Lead Developer
 
Join Date: Dec 2002
Posts: 1,065
Default

What we currently need:
AA buying
AA ability hotkeys like manaburn, etc
Bazaar commands
Guild commands
Trading
Pet commands
All the skills from the various classes (sneak, hide,forage,etc)
Duel
Horses
Wear change
Death
Exp update
Skill update
Control Boat
Board/Unboard boat
LoY LFG tool
LoY Guild Management tool
Charm
Server filter
Item view
Rezzes
Medding

Thats all I can think of at the moment. If anyone can collect those we would greatly appreciate it. Be sure to use the -i option to ignore 0x0022 and 0x0039 packets and try to packetcollect only the action your pcing so we can easily tell whats being sent. If you could email it to dev@eqemu.net and CC me at lethalencounter@eqemupvp.net Ill get it added to the dev cvs so all the devs can help work on it.
Thanks!
__________________
Lethal Encounter
Reply With Quote
  #10  
Old 07-18-2003, 11:15 PM
Rogean's Avatar
Rogean
Administrator
 
Join Date: Jul 2003
Location: Massachusetts
Posts: 708
Default

Bazaar Commands:
/bazaar or /baz bring up the Search Bazaar window.

/Trader brings up the sell window. you must be under the canopies to sell, and the limit on eqlive is 500 traders.

Guild commands :
/guildinvite (target or name)
/guildinvite (target or name) o - Invites or upgrades to officer
/guildleader (target or name) - sets guildleader
/guildremove (target or name)
/guildwar - lol
/guildmotd (text) - changes MOTD
/getguildmotd - displays guild MOTD
/guildstatus (target or name) - can use to find out the rank of a person in a guild
Reply With Quote
  #11  
Old 07-19-2003, 04:47 AM
killspree
Dragon
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 776
Default

The commands themselves are well-known, it's actually USING them that needs to be packet collected.
__________________
Xeldan
Lead Content Designer
Shards of Dalaya
Reply With Quote
  #12  
Old 07-19-2003, 05:45 AM
Cricketking
Fire Beetle
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 7
Default For Items...

I have a question for items, do i need to just get a link? right click on them, what do i need to do for the items? Also what program do you use to open the packets?
Reply With Quote
  #13  
Old 07-19-2003, 08:16 AM
Bigpull
Discordant
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 305
Default

Add the LoY dye feature to that list also

edit: didn't mean to submit =P

I need Player Profiles (0x006b), before and after receiving a new discipline. A Warrior Monk or Rogue close to reaching level 30 is prefrered, but not required.

I also believe triggered AA skills tobe stored in the same portion of the Player Profile, so Profiles from before and after aquiring a triggered AA skill are also needed.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-19-2003, 05:10 PM
killspree
Dragon
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 776
Default

opcode for buying AAs is 0x0214, opcode for using an activated AA is 0x0215...if you want I can dcc you the text file in irc - I tried emailing it to devs@eqemu.net and it didn't go through.
__________________
Xeldan
Lead Content Designer
Shards of Dalaya
Reply With Quote
Reply


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 12:59 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3