Go Back   EQEmulator Home > EQEmulator Forums > Archives > Archive::Support > Archive::Tutorials/Howto's > Tutorials--Outdated Use the Wiki > Tutorials::Submissions

Tutorials::Submissions Submit your tutorials here to be reviewed

 
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-03-2005, 12:49 PM
Richardo
Banned
 
Join Date: Oct 2003
Location: Mattmecks Basement
Posts: 546
Thumbs up How to Make NPC Models Load Globally or Individually

Does not work.. I will do more research to load a model globally..


Ok, recently I discovered how to force NPC Models to load globally. Basically this means just editing one file can make a certain npc model or multiple npc models load in all zones. But we will get into that later, first I will explain to you how to force-load NPC Models in any or all zones.

[Requirements]
1.> Notepad/Wordpad
2.> Patience

First step
Open Notepad or Wordpad, either is fine. Open a file in your everquest directory with Wordpad or Notepad called, befallen_chr.txt. In this file you will find the following

Code:
1
wil,stonebrunt_chr
Ok, the number at the very top specifies how many models are being loaded into this zone. The line below "1" specifies what model that shall be force loaded into befallen.

Befallen_chr represents the s3d(zone) being loaded and while a zone is being loaded, it always checks for a chr.txt file incase a new model needs to be loaded that is not global.

Ok so now you understand how it works, now we will attempt to force the "Nightmare Gargoyle(race 280)" model and the "Fire Demon(race 300)" into Nexus!

Step 1> Open Notepad or Wordpad
Step 2> Place the following into your new document.

Code:
2
gtd,gtd_chr
ggl,ggl_chr
Hint: 2 means 2 models will be loaded into the zone, always when creating these files place how many models are being loaded.

Now that you have everything completed, save the file as "Nexus_chr.txt". Now once you have done this, zone into nexus and race yourself to 300 and then 280 and everything should work properly.

Ok, now we have individual zone model forceloading working. Lets move over to making these same models load over every zone without having a zonename_chr.txt for every zone. Open the Nexus_chr.txt file you just made, then click "file" on wordpad or notepad, then click "save as" and save the file as gequip2_chr.txt.

gequip2_chr.s3d is a globally loaded file and since it is read the same way zones are read, it also searches for a _chr.txt file to load new models so then it loads over every zone.

NOTE: This is only client side, so if you wish to have everyone on your server to see these models, they "must" have these files or they will not see what you are seeing with new models.

If you wish to have a list of the force load names for example, ggl,ggl_chr. Download the file below and it has a list of npc's and what they look like with a incomplete list of the forceload information.

Magicks Tutorial (Need Adobe Reader to Use)

Last edited by Lexen1; 06-13-2005 at 02:43 PM..
  #2  
Old 03-11-2005, 08:56 AM
Richardo
Banned
 
Join Date: Oct 2003
Location: Mattmecks Basement
Posts: 546
Default

where on earth is muss :(
  #3  
Old 05-15-2005, 05:42 AM
ActionAlligator
Fire Beetle
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 13
Default

Thanks alot for this! Ok, so I have to find ALLLLLL the models/races in the whole game for them to load for me and place them in the global file? Will this cause any lag? And BTW, the link is dead :(
  #4  
Old 05-15-2005, 11:03 AM
Belfedia
Demi-God
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,109
Default

Actionalligator,
you can use my link here : http://eqemulator.net/forums/showthread.php?t=18085
If you load all the model in global, you need more and more ram for user to play eq, and i think it was more than 2 gigas...
Sony cut this model in zone for have less memory to use.
__________________
__________________________________________________ _____________________________________
I speak english like a spanish cow..., I speak spanish like a english pudding...
But I try to speak good french !!! (Non au langage SMS sur forum)
http://eqfroggy.new.fr : Froggy French Server Website.
  #5  
Old 05-20-2005, 06:03 AM
Richardo
Banned
 
Join Date: Oct 2003
Location: Mattmecks Basement
Posts: 546
Default

I will fix it the link soon, unfortunately Custom Chemical Services exceeded its monthly bandwidth transfer rate...
  #6  
Old 06-08-2005, 11:41 AM
Oxalic
Sarnak
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 88
Default

I tried testing this out. I could make it work for any single zone, but not globally. Does this work for 6.0 Perl /w Kunark db?
  #7  
Old 06-09-2005, 02:49 PM
killspree
Dragon
 
Join Date: Jun 2002
Posts: 776
Default

Has this ever actually worked? I couldn't get it to work with multiple versions of the EQ client.
  #8  
Old 06-11-2005, 07:30 AM
Oxalic
Sarnak
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 88
Default

Hmm kept on testing, only got models to load in individual zones, this is for the 6.0 client
  #9  
Old 06-14-2005, 03:22 PM
sirreality
Fire Beetle
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 14
Default

I am not having any luck force-loading globally. I first created, loaded and tested a txt file for a single zone to ensure that the process was working for the model i intended to use. I then tested with the following txt files globally, each time restarting the client completely, but have had zero success.

global_chr.txt
global_chr1.txt
global_chr2.txt
global2_chr.txt
global2_chr2.txt
global3_chr.txt
global8_chr.txt
global19_amr.txt
global19_chr.txt
globalbaf_chr.txt
globalbaf_chr2.txt
globalhom_chr2.txt
gequip2.txt
gequip2_chr.txt
gequip2_chr2.txt
gequip6_chr.txt
gequip6_chr2.txt

I know some of these either have no corresponding s3d file and/or do not make sense, but i started grasping at straws. Now i'm about out of ideas for this one.
  #10  
Old 06-15-2005, 07:11 AM
Oxalic
Sarnak
 
Join Date: Aug 2004
Posts: 88
Default

I read a new guide, and it said global forceloading no longer works.
__________________
  #11  
Old 06-19-2005, 08:21 AM
Richardo
Banned
 
Join Date: Oct 2003
Location: Mattmecks Basement
Posts: 546
Default

Quote:
Originally Posted by sirreality
I am not having any luck force-loading globally. I first created, loaded and tested a txt file for a single zone to ensure that the process was working for the model i intended to use. I then tested with the following txt files globally, each time restarting the client completely, but have had zero success.

global_chr.txt
global_chr1.txt
global_chr2.txt
global2_chr.txt
global2_chr2.txt
global3_chr.txt
global8_chr.txt
global19_amr.txt
global19_chr.txt
globalbaf_chr.txt
globalbaf_chr2.txt
globalhom_chr2.txt
gequip2.txt
gequip2_chr.txt
gequip2_chr2.txt
gequip6_chr.txt
gequip6_chr2.txt

I know some of these either have no corresponding s3d file and/or do not make sense, but i started grasping at straws. Now i'm about out of ideas for this one.
There are a couple files that load globally according to my knowledge and you can attach a chr.txt to them, im just searching for them...
  #12  
Old 08-16-2005, 06:01 PM
Shadow-Wolf
Dragon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 511
Default

As far as I could tell global loading NEVER worked, the only forceloading possible is local. A while back I found a file that looked like it told the client to load the froglok(guktan) model which is not in any of the global .s3d files. No one ever cared to look into what I found however so I have no idea if it was what I thought it was or not.
__________________
How about the power to kill a yak from 200 yards away...WITH MIND BULLETS! thats telekinesis kyle.
 


Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

   

All times are GMT -4. The time now is 02:12 PM.


 

Everquest is a registered trademark of Daybreak Game Company LLC.
EQEmulator is not associated or affiliated in any way with Daybreak Game Company LLC.
Except where otherwise noted, this site is licensed under a Creative Commons License.
       
Powered by vBulletin®, Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Template by Bluepearl Design and vBulletin Templates - Ver3.3